Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Als je vader supertechnisch is

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 15 augustus 2019

Stel je voor, je hebt een vader die de hele dag met computers werkt en dus alles weet van technische apparaten. Best handig, als je een probleem hebt met je mobiel of computer. Maar als je dan een app van social media wilt downloaden, krijg je dan niet dat je vader zegt dat het niet mag, omdat hij weet wat voor gevaren er achter social media zitten?

Stage bij Kliksafe 

Lynette heeft dit! Ze loopt deze week stage bij Kliksafe, en haar vader is technicus en veiligheidsfunctionaris bij ons… Hoog tijd om haar even aan de tand te voelen over hoe het nou is als je vader alles van internet en veiligheid weet.

Lynette: Ik begrijp best dat mensen denken dat het lastig kan zijn. Dat je minder je gang kan gaan als je vader veel verstand heeft van online dingen. Maar mijn ervaring is niet zo. Ik mag gewoon doen wat ik zelf denk dat goed is, en als ik problemen heb, helpt mijn vader met oplossen. Hij waarschuwt ons natuurlijk wel voor de gevaren die er zijn. Ik denk dat het ook bij jezelf ligt hoe je vader reageert. Als jij laat zien dat je verantwoordelijk voor jezelf bent, zal hij minder achter je broek aan zitten.

Technisch huis

Ik heb 5 broers, 2 zussen en een broertje. Een paar van mijn oudere broers werken ook met technische dingen. Aan tafel wordt er ook vaak gepraat over technische dingen. Ik krijg dus van alle kanten informatie naar me toe over wat ik beter wel of niet kan doen. Ik kom zo snel te weten wat iets is en wat er gebeurt als je dit of dat doet. Ik zelf ben ook een beetje van de technische kant van mijn vader, dus vind het niet erg om meer te weten te komen over computers en andere technische apparaten. Het is eigenlijk best interessant allemaal!

Actief op social media?

Er zijn een heleboel verschillende sociale media met alle gevaren van dien. Ik heb daar niet zoveel mee.

De tip van Lynette:

Mijn belangrijkste tip gaat vooral over linkjes (in mail, sms, Whatsapp of ergens online): ga voordat je iets aanklikt eerst na of het veilig genoeg is.

 

Over de auteur:

Nelleke werkt op de afdeling marketing en communicatie bij Kliksafe. Ze houdt van schrijven, lezen, snowboarden, muziek en reizen. Snapt niks van proxyservers en dat soort dingen, en op haar kantoor hangt de muur vol met vellen papier. Met quotes, met tekeningen: alles wat inspireert en motiveert.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.