Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

De dag van… Jan

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 20 mei 2021

De dag van… JanB

Vandaag een interview met Jan. Ik heb hem één keer in het echt gezien, verder alleen maar online. Jan: vriendelijk, vrolijk en behulpzaam. Hij is leidinggevende van onze grootste (en misschien wel belangrijkste) afdeling: het klantcontactcentrum. Misschien heb je eerder gelezen dat dat Heline was, maar zij is na de geboorte van haar kinderen minder gaan werken, en is van functie veranderd. We laten Jan aan het woord over zijn werk bij Kliksafe.

Wie is Jan?

Jan is: enthousiast, 38 jaar, gek op zijn vrouw en vier kinderen. Hij is opgegroeid in Nunspeet, en studeerde in Ede (HBO theologie), waar hij zijn vrouw ontmoette. Jarenlang werkte hij als jongerenwerker, in en rondom de kerk. Jan is graag bezig met muziek en sport. Nu werkt hij bij Kliksafe, vanaf maart 2020 (vandaar dat we elkaar maar één keer zagen). 

Wat doe je bij Kliksafe, en sinds wanneer?

Sinds vorig jaar maart werk ik bij Kliksafe als teamleider klantcontactcentrum. Ik heb de overstap gemaakt van het Leger des Heils, waar ik ook als teamleider werkte.

Nét voor de coronacrisis dus. Wat betekende dit voor jou?

Precies, twee weken voordat de crisis losbarstte. Dat betekende gelijk thuiswerken en crisis managen. Voor mij was alles nieuw en voor het hechte team was het vertrouwde kantoor weg. We moesten andere wegen vinden voor de samenwerking. Het is gelukt, met vallen en opstaan. Ik ben zo trots op het team: een topteam!

Leidinggeven aan onbekenden…

Het kost heel veel tijd om iedereen te leren kennen. Na een jaar is dat redelijk gelukt, door (zeker in het begin) veel persoonlijke gesprekjes te hebben - uiteraard online, via Teams. Maar het blijft een uitdaging om elkaar in deze tijd goed in de picture te houden. Persoonlijk contact is en blijft belangrijk voor mij, afgewisseld met een teambespreking via Teams.

Wat mis je het meest aan het werken op kantoor?

Ik weet niet wat ik mis, want ik heb het bijna niet meegemaakt. Dat is niet waar natuurlijk, want nu we af en toe weer op kantoor zijn, merk je de kracht van de samenwerking en teamspirit - als je ook fysiek bij elkaar in de buurt bent. Het is een essentieel onderdeel van je werk. En… de grappen op kantoor zijn veel leuker dan online.

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Werken met een team; dat je met elkaar bouwt aan één team met één missie: het beste geven aan de klant. En daarnaast geniet ik van de persoonlijke gesprekken met de teamleden. Dat geeft me energie.

Hoe combineer je je werk met je kinderen?

Het leven bestaat momenteel uit focus op gezin en op werk. Veel meer is er in deze coronatijd ook niet trouwens 🙂. We zijn net verhuisd, dus we zijn bezig om ons plekje te vinden; we klussen wat. Hebben nog geen keuken, dus bereiden ons eten in de bijkeuken. Dat typeert ons een beetje. We nemen de situatie zoals het is en proberen daarin creatief te zijn. Dat moet ook met vier kinderen 🙂. Het bruist lekker van energie thuis. Zeker met twee meiden die in groep 8 zitten (inderdaad, een tweeling), een dochter in groep 5 en een zoon in groep 3.

Wat doe je graag als je klaar bent met werk?

Ik hou van sporten en muziek maken. En ik ga graag het bos in op m’n mountainbike. Ook speel ik gitaar en zing ik, momenteel niet veel, af toe in onze kerk.

Ben je anders over mediaopvoeding gaan denken sinds je bij Kliksafe werkt?

Ik ben jongerenwerker geweest en daarin veel bezig geweest met tieners en media. Dus het blijft voor mij een interessant thema, waarbij ik graag het gesprek voer met hen over wat het allemaal doet met ze, waar je je identiteit zoekt en hoe je keuzes maakt.

Wil je nog iets kwijt? Say it.

We krijgen nog wel eens klantvragen over media en opvoeding. Hoewel we technische ondersteuning geven en verkoopvragen beantwoorden, weet ik dat er ook inhoudelijk vragen leven.
Wat ik daarover kwijt wil: blijf in gesprek met je kinderen, bevraag ze en heb interesse.
En… durf los te laten en kinderen op eigen benen te laten staan. Dat is uiteindelijk onze taak als ouders.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: