Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

De dag van… Jan

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 13 augustus 2020

Een interview via de mail met collega Jan van de afdeling zakelijk

Hoe ziet jouw dag er nu in coronatijd uit?

Als de wekker gaat, duurt het niet lang of ik word besprongen door een stel kinderen die even willen “heisteren”. Je bent in ieder geval gelijk wakker. Daarna is het zaak iedereen zo snel mogelijk aan tafel te krijgen, om te ontbijten en de dag te beginnen.

Les geven

In het begin van corona gaven we ook les aan de kinderen (5, 3 en 1 jaar). Het was eigenlijk best leuk om te doen! ’s Morgens gingen ze aan de slag met werkbladen. Ik merkte dat ik zelfs best creatief was. De kinderen gingen namelijk als een speer door die werkbladen heen, en dus ik moest dingen verzinnen om ze aan de gang te houden. Zo had ik een hindernisbaan gemaakt voor gymles. Dat vonden ze geweldig en wilden ze elke dag wel doen. Ik hoop niet dat de buren hebben staan filmen... Je moet je voorstellen dat je een volwassen man en twee kinderen springend en huppelend door de tuin ziet gaan, bloedfanatiek allerlei gekke bewegingen en oefeningen ziet doen.

Eventjes het bos in

De kinderen gaan nu na het ontbijt naar school, de peuterspeelzaal of de oppas – en dat is fijn! Mijn vrouw brengt ze weg en ik loop dan even het bos in. Als ik thuiskom, stuif ik met een glas thee naar boven. Even alles opstarten. Nadat ik goedemorgen heb gezegd op de chat, ga ik aan de slag. Eigenlijk ziet mijn dag er nooit hetzelfde uit. De ene dag ben ik onderweg voor een implementatie, problemen of een verkoopgesprek. En de andere dag zit ik thuis om tickets te behandelen, implementaties voor te bereiden, te werken aan projecten of offertes te maken.

Schema maken

Ik begin de werkdag met het opschrijven van een aantal zaken die ik sowieso geregeld wil hebben. En met die werkzaamheden begin ik. Het is fijn om halverwege de dag die targets al te hebben gehaald, dat geeft een boost voor de rest van de dag.

De implementatie wordt ingepland, waarna ik uiteindelijk met een ‘doos’ onder mijn arm naar de school ga, om het filter te installeren.

Implementatie van het filter

Tijd voor lopende tickets (klantvragen). Ik probeer er, samen met een collega, zoveel mogelijk weg te werken, voor er nieuwe binnenkomen. Dan ga ik verder met het voorbereiden van een implementatie van Kliksafe-filtering binnen een school. Als een school aangeeft dat het Kliksafe-filtering wil, volgt er een heel traject dat grotendeels voor mijn rekening komt. Dit bestaat uit het bellen van klanten en ICT-partijen, om zaken af te stemmen en gegevens te verzamelen. De implementatie wordt ingepland, waarna ik uiteindelijk met een ‘doos’ onder mijn arm naar de school ga, om het filter te installeren. Weer een blije klant!

Drukke lunchpauze

Nadat alle telefoontjes zijn afgehandeld en de tickets zijn aangemaakt/aangepast is het  lunchpauze. Ik ren naar beneden om even stoom af te blazen. De lunchpauze is bij ons echt een bruistablet. Er wordt veel gekletst; de een is nog enthousiaster dan de ander. Na het eten stoei en klier ik nog even met de kids, vinden ze prachtig.

Mijn middag

Dan ga ik weer naar zolder. Wekelijks hebben we teamoverleg of persoonlijk overleg met de teamleider. Aansluitend verwerk ik de to do’s in de planner. Ik bel wat klanten en doe een onderdeel van een lopend project. Aan het eind van de dag maak ik nog een offerte of werk ik aan mijn blog. Meestal word ik opgeschrikt door een van mijn kinderen: “papa, we gaan eten”. De werkdag zit er alweer op.
Na het avondeten hebben de kinderen een rustmomentje, en dan is het bedtijd.
Daarna ben ik nog bezig met de kerk, zingen, sporten en sinds kort piano spelen (komt gelukkig niet allemaal elke week terug). Ik probeer rond 21:30 uur te stoppen. Daarna even ontspannen met een programma of boek. We sluiten de dag met z’n tweeën en dan naar bed.

Is het veel verschil met daarvoor?

Ja, je bent nu veel intensiever bezig met je kinderen, en je bent veel meer samen. Dat is iets wat ik graag wil vasthouden. Het werk is niet veel veranderd. De eerste tijd kon je ook niet naar klanten en was je non-stop thuis. Dan mis je je collega’s wel. En nog steeds zitten we thuis. Ik hoop zo dat dat snel gaat veranderen. Het online contact dat je nu hebt, vervangt echt contact niet.

Kom je ook bij klanten nu, en is dat anders?

Sinds kort komen we weer bij klanten en het is zeker anders. Normaal gesproken geef je elkaar een hand en bouw je een soort band op. Nu is het heel onpersoonlijk en onwennig. Net of alle mensen in een bubbel leven. Bij klanten waarmee je al band hebt, is dat gelukkig minder. Je ziet wel dat het afstand houden, al verwatert.

Wat is je favoriete klus?

Dat is geen specifieke klus, meer een combinatie van zaken. Ik hou namelijk van afwisseling en vernieuwing; het liefst is elke dag anders en gebeuren er onverwachtse dingen! Favoriet is iets vernieuwends teweegbrengen bij een klant of de ontwikkeling van het team.

Hoe kwam je eigenlijk bij Kliksafe?

Ik had 12 jaar in de ICT gewerkt en wilde iets anders. Na diverse instellingen en bedrijven te hebben benaderd, zag ik een vacature bij Kliksafe. Ik heb het een paar keer voorbij laten komen, tot ik besloot te mailen… De reden dat Kliksafe mij aantrok, is dat je wat bijdraagt aan de mensheid. Je zou het kunnen zien als ICT met een zorgend karakter.

Werk je veel in teamverband, of veel alleen?

Ik werk veel in teamverband, dat is erg prettig. Mooi is dat je daardoor elkaars kwaliteiten kunt benutten. Het plezier in je werk neemt toe, als je elkaar versterkt. Ik zeg wel eens tegen mijn collega’s: “hé strijder!”. Dat heeft een dubbele betekenis. Het werk dat je uitvoert, kan een strijd zijn. Maar ook moet je strijden tegen de beperkingen waar je tegen aan gaat lopen. Als je samen die strijd aangaat en overwint, geeft dat een enorme boost en energie. Dat als team te doen, vind ik fantastisch!

Wat vind je van het thuiswerken nu?

Ik vind het helemaal niks om meerdere redenen. Het thuiszitten vereenzaamt, je mist non-verbaal contact. Als je in een team werkt, dan moet je gewoon real life kunnen sparren. Je merkt het nu minder snel als iemand vastloopt in het proces. Ik juich dus de dag toe dat we weer met z’n allen op kantoor zitten.

Lees handige thuiswerk tips.

Wat vind je van Kliksafe als organisatie?

Bij elke organisatie is er wel wat, zo ook bij Kliksafe. Maar het is fijn om voor Kliksafe te werken. Dit komt vooral door de saamhorigheid die er is. Je telt mee en er is aandacht voor mij als persoon, waardoor privé en werk mooi samensmelten. Het is een grote familie met een mooie mix van mensen.

Als jij een x de ideale dag bij Kliksafe mocht bepalen: hoe zag die eruit dan voor jou?

Ik glimlach! Er gaan nu zoveel luikjes open. Ik stel me het zo voor:

Nadat ik me geïnstalleerd heb, ga ik uitzoeken waar de knelpunten zitten in een proces, hoe de vlag erbij hangt bij collega’s en waarin ze vastlopen. Per geval bekijk ik hoe ik ze kan helpen. Dit werk ik uit op papier. Dan ga ik een rondje lopen met een collega. Ondertussen sparren we over items die nuttig kunnen zijn voor de uitwerking. Terug op m’n plek, bekijk ik die uitwerking nog eens kritisch en pas hem aan.

Ik ga verschillende klantcasussen na, en pik probleemgevallen en verkoopkansen eruit. Die  analyseer ik en ik zet acties uit. Ondertussen poppen ideeën op om te blijven ontwikkelen als organisatie. Die noteer ik en zal ik later uitwerken en bespreken met ons team. Na de lunch zoek ik de collega’s op om ze te helpen.Daarna zit ik met een klant om de tafel, om een oplossing te bedenken voor hun probleem. Als laatste evalueer ik voor mezelf de dag nog even. Ik wens eenieder een goede avond en ga naar huis.  

 

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: