Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Ik was eigenlijk… Erwin

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 23 september 2021

Ik was eigenlijk... Erwin

Daar komt hij aan voor het interview: Erwin. Breed, baardje, blijhoofd. Gezellig en vooral praterig. Erwin werkt sinds 1 september 2020 op het klantcontactcentrum, eerst bij de servicedesk, maar nu als verkoopmedewerker. Hoe hij bij Kliksafe kwam, is een mooi verhaal...

Erwin: het kind

Erwin is geboren en getogen in Kampen. Hij was een druk kind, een echte ADHD-er. Vrolijk en aanwezig. School was oké, het moest. Erwins vader had voor zijn werk een computer, en toen Erwin 6 was, mocht hij de oude computer van zijn vader hebben (die kreeg een nieuwe). Als kind was hij al gek van de computer, maar zijn verstandige vader schopte hem regelmatig naar buiten. Hij speelde al vroeg zijn eerste spelletjes op de computer, die toen nog op een diskette stonden. Ook speelde Erwin graag basketbal, hij was bloedfanatiek! Hij probeerde altijd hoger te springen met gooien, maar op een dag, helaas: daar ging zijn knie. Dus toen was het basketballen voorgoed afgelopen.
Erwin had allerlei ambities: hij wilde boer worden, of fietsenmaker. Later sportleraar en 'iets' in de ICT.

Erwin: in de boekhandel

Na de middelbare school kwam hij via stage bij Boekhandel Bos in Kampen terecht. Daar begon hij in het magazijn, maar algauw wilde hij het beheer over het magazijn. En toen hij dat kreeg, gooide hij de boel op de schop. Later kwam hij in de winkel als verkoper, waar hij vooral leerde luisteren naar de klant. Maar -eerlijk is eerlijk- Erwin verkocht liever kantoorartikelen dan boeken. Na een tijd kwam de postbalie bij de boekhandel in, en ook daar was Erwin wel voor te porren.
En grappig: toen kwam hij voor het eerst in aanraking met Kliksafe. Een collega wilde internet, en dat moest Kliksafe zijn. Erwin hielp haar en sloot het aan. Daar had hij hulp bij nodig, dus belde Erwin naar Kliksafe - niet wetend dat hij jaren later bij Kliksafe datzelfde werk zou gaan doen.

Erwin: in de zorg

Erwin wilde wel wat anders, en dacht: de zorg is echt wat voor mij. Hij deed de combi-opleiding Verzorgende ig en menselijk maatschappelijke zorg. En zo zorgde hij een kleine 6 jaar in een verzorgingstehuis voor cliënten van 18-65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel. Daar trof hij mensen met allerlei beperkingen en eigenaardigheden (jongeren en geweld, verbale aggressiviteit etc.).  Maar... diep in zijn hart vond hij de zorg ook niks. En dus stopte hij. Wel leerde hij daar hoe mensen een beetje in elkaar steken - verreweg het mooiste van het werk.

Erwin: in de tapijthandel

Erwin wilde zich eens rustig op de toekomst bezinnen, maar om toch geld in het laatje te brengen, ging hij tijdelijk werken in een tapijtfabriek. Wat hij daar deed: tapijt kwam er op rollen binnen, en Erwin zorgde dat de rug erop kwam. (De rug? Als je een automatje hebt, is die harde onderkant de rug.) Het werk was niet moeilijk, en binnen een half jaar stond hij aan het einde van de lijn -  hij was er verantwoordelijk voor dat de rollen op de juiste maat werden gesneden en verpakt. Leuk detail: zijn vrouw werkte in diezelfde tapijtzaak, zij het in het laboratorium. Maar eigenlijk vond Erwin het werk ook daar niet leuk.
Tot zijn schrik was hij er ineens al 2 jaar. Maar de oplossing kwam eraan... Een collega van de boekhandel belde hem over glasvezel. Hij gaf haar advies. Toen zei ze: "Die medewerker van Kliksafe zei precies hetzelfde. Je zou er wel kunnen werken..."

Erwin: eindelijk op zijn plek

Dat was voor de grap natuurlijk. Maar ineens dacht Erwin: Kliksafe, wat was dat ook weer, even kijken. Hij keek op de website, zag vacatures, en wist: dat wil ik! Hij twijfelde nog even tussen salesengineer en medewerker servicedesk - en koos voor het laatste. Helaas was het midden in de coronatijd, en dus duurde het nog voor hij op sollicitatiegesprek mocht. De rest ging online. Toen het Kliksafe-kantoor weer voor het eerst open mocht, draaide hij een dagje mee. Hij zegt zelf: "na die eerste meeloopdag, voelde ik me gewoon gelukkig". Zo begon hij op ons klantcontactcentrum. En hij zag dat hij dit werk in zijn privétijd eigenlijk altijd al had gedaan.

Erwin bij Kliksafe

Toen er ziekte was op de afdeling verkoop, ging Erwin daar assisteren. Eigenlijk vond hij dat nog veel leuker. Het past ook precies bij hem; hij houdt echt van kletsen (dus als je eens een praatje wil...). Hij vindt het geweldig: "Ik kan hier echt m'n ei kwijt'.
Nog even over zijn huidige werk: dat is vooral het informeren en adviseren over onze producten aan klanten en geïnteresseerden.
Wat vindt Erwin van Kliksafe? "Ik vind het een heel warm bedrijf, met echt zo'n familiegevoel. Er wordt hier naar jou als persoon gekeken, wat je kunt, wat je wilt en zulke dingen. Ook als je problemen hebt, dan weet je dat je ze kunt vertellen en dat je samen naar een oplossing gaat kijken. Ja, ik ben hier zó op m'n plek!"

PS Collega van Erwin worden? We hebben nog meer vacatures.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: