Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

De 7 slimste tips voor thuiswerken

#Binnenkijken bij Kliksafe #Mediaopvoeding

Geplaatst op 7 januari 2021

7 Tips voor thuiswerken van het Kliksafe-team!

Tja, voorlopig zitten we nog wel even thuis met z’n allen. Of tenminste: in meer of mindere mate met z’n allen. Want de ene collega werkt alleen thuis, en de andere heeft een bosje stuiterende kinderen om zich heen. We hebben een rondje thuiswerken tips verzameld, ter inspiratie. Technische tips (over je wifi), communicatietips (afspraken maken) en beweegtips: het komt allemaal voorbij. Heb jij nog handige tips? Zet ze hieronder in de reacties. Samen komen we er wel door!

Bert Jan, directie: Doe af en toe totaal iets anders

Ga gedurende de dag af en toe iets totaal anders doen om je te ontspannen. En dan bedoel ik niet een wandelingetje of koffiezetten. Ga bijvoorbeeld de was doen of de vaatwasser uitruimen, de droger vullen of leeghalen. De as uit de houtkachel weghalen. Stel: je bent deuren aan het schilderen: zet een pot verf en een roller klaar om in een half uurtje of zo één kant van de deur te doen.

Jan, NOC: Hang een briefje aan de deur

  • Maak duidelijke afspraken. Dit klinkt als een open deur, maar je hebt anders erg snel conflicten. Ook voorkom je verwachtingen die je niet waar kunt maken.
  • Hang een briefje op de deur op welke tijden je niet gestoord kunt worden omdat je in een vergadering of een repetitie zit.
  • Wees lief voor elkaar, juist voor degene waarvan jij het niet verwacht. Die heeft het misschien wel het hardste nodig.
  • Zelf had ik op zolder minder goede wifi, maar met de Fritz! Repeater heb ik nu gigabit verbinding op zolder en werkt alles perfect.

Francien, HRM: Laat je niet bedienen

Zorg dat je voldoende blijft bewegen en blijft afwisselen in werkhouding. Laat je dus niet bedienen, maar loop zelf regelmatig naar de kraan/koffiezetapparaat enz. 😉

Dorien, Klantcontactcentrum: Maak een eigen werkplekje thuis

Het is goed om, naast goede apparatuur, als het mogelijk is in een aparte ruimte werken die je als kantoor gebruikt. Zo blijft privé en werk gescheiden. Kan dat niet, of heb je geen ruimte? Zorg dan dat je werkplek uit zicht is (door er bijvoorbeeld iets voor te zetten), zodat je er niet steeds tegenaan kijkt als je vrij bent.
En ga naar buiten! Iedere 1,5 uur even een frisse neus halen, zo blijf je fit. 
Heb je kinderen en werk je allebei? Wissel het om met je partner, zo kun je in ieder geval ook allebei een tijd rustig werken. Probeer dan ook apart te gaan zitten.

Erwin, Klantcontactcentrum: Scan je wifi-bereik

  • Teams accepteert geen e-mailaccounts die eindigen op @kliksafe.nl. Maar daar hebben we een omweggetje voor: maak een Gmail of een Microsoft-eigen (Hotmail, Outlook, Live, Msn) e-mailadres aan. Zo kan je op de Teams-link klikken die je op je Kliksafe-mailaccount krijgt en kun je inloggen met je Gmail of Microsoft-eigen e-mailadres.
  • Zorg voor een goede dekking van wifi in huis. Download via de playstore of appstore de Fritz Wlan app, daarmee kan je kijken hoe goed de verbinding is en waar je eventueel een repeater nodig hebt. En je ziet meteen of de repeater op de goede plek hangt, handig!
  • Bel ons om te kijken of de snelheid die je thuis hebt, nog wel voldoende is voor iedereen die thuis aan het werk of studeren is. Met al het videobellen ga je snel naar de limiet. Misschien is een snellere verbinding een optie – dat kunnen we dan meteen zien.
  • Op zondag live de kerkdienst volgen? Het is slim om een netwerkkabel te gebruiken, dan heb je geen last van snelheidsverlies en kan je alle capaciteit gebruiken voor de (video)dienst.
  • Controleer je filter: Als je 'YouTube extra veilig' aan hebt staan in je filter, kan het zijn dat er veel educatie filmpjes worden geblokt. Niet handig voor het schoolwerk van de kinderen. Check dan meteen of YouTube aanstaat en de optie ‘Audio/video’. Deze instelling geldt ook voor Live kijken via YouTube.

Hanneke, Marketing en communicatie: Grijp elke kans om te bewegen aan.

Ik zit op zolder, en ik grijp alles aan om de trappen op en af te lopen - om toch wat beweging te krijgen. Dus: koffie halen, water halen, wc, appel halen, thee halen, koffie halen enzovoort. Ik ben telkens maar een paar tellen weg, maar zo heb ik toch nog wat beweging.

Nelleke, Marketing en communicatie: Cancel noise en kader je dag.

Ik ben echt blijer dan ooit met mijn koptelefoon met noise-cancelling (ruisonderdrukking). Het helpt me enorm om te concentreren als het verder rommelig is in huis. Hier drie tieners, die gewoon hun eigen lessen hebben (met allemaal nét andere tijden natuurlijk): het is heel gezellig, en groot voordeel dat je elkaar meer ziet en ook inhoudelijk meer meekrijgt van de lessen. En voor de hond is het een groot feest, die gaat wel vijf keer per dag naar het bos.
Verder is mijn tip: geef je dag een kader. Voordat je gaat thuiswerken even een kwartiertje wandelen, tussen de middag naar buiten, en aan het eind ook nog een rondje. Lijstjes helpen mij om de dag verder te structureren: ik schrijf op wat ik op een dag of in een week wil doen, waar ik nog op wacht (uitstaande vragen enzo, zoals voor deze blog bijvoorbeeld), dat helpt om overzicht te houden.

Dit waren ze: onze slimme tips voor thuiswerken. Weet jij nog meer tips die je met andere thuiswerkende lezer wilt delen? Laat dan een reactie achter onder deze blog.

Over de auteur:

Nelleke werkt op de afdeling marketing en communicatie bij Kliksafe. Ze houdt van schrijven, lezen, snowboarden, muziek en reizen. Snapt niks van proxyservers en dat soort dingen, en op haar kantoor hangt de muur vol met vellen papier. Met quotes, met tekeningen: alles wat inspireert en motiveert.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (1)

W. Wouters
13 januari 2021 18:57

Hallo allen, die foto boven deze mail, super grappig, mijn tip: denk ook eens aan humor, groeten Mia

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: