Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Ik was eigenlijk… Marian

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 6 juni 2019

Ik was eigenlijk... Marian

Een vrouw vol verrassingen. Dat zou je zo op het eerste gezicht niet zeggen, rustig als ze is. Stil gaat ze haar gang als applicatiebeheerder binnen het bedrijfsbureau. Een mannenberoep, maar voor Marian gesneden koek. Tijdens dit interview ontdek ik echter allemaal originele dingen: Marian blogt, ze fotografeert, ontwerpt, maakt de lekkerste dingen, en is een fervent gamer.

 

Gevangenissen

Marian groeide op in Veenhuizen in Drenthe. Dat dorpje van de gevangenissen ja. Tot 1981 was het een gesloten dorp, wat inhield dat er alleen gevangenispersoneel en hun gezin het dorp in mochten. Vroeger werkten er ook overal gedetineerden: in het park, in de tuin van de dominee etc. En daarvoor deden ze de tuinen van mensen ook. Marians vader werkt in de gevangenis als bewaarder. Ook haar moeder werkte er een tijdje in de IT. Die afdeling zit nu in een leeg gevangenisgebouw. Er zijn nu nog drie strafinrichtingen. Marian heeft er eens een rondleiding gehad, maar verder is het niks bijzonders voor haar.

 

Geen gym

“Een beetje een muurbloempje” zo omschrijft ze zichzelf. Vooral op het voortgezet onderwijs. Veel meiden gingen uit en waren druk met make up, maar Marian las liever een boek. Of ze gamede, dat zag ze haar broertje weleens doen en dat vond ze ook heel leuk. Door een ongeluk ging ze van het vwo naar de havo. Ze had veel hoofdpijn en last van duizeligheid (dat misbruikte ze om niet mee te doen aan gym, grijnst ze). Ondertussen had ze veel chatcontact over de wereld door manga’s (Japanse strips) en ging ze meer gamen. Ze vond school maar zozo.

In de ICT

Na de havo volgde HBO Informatica, maar ze vond programmeren niks aan - dus stopte ze. Toen naar ICT Beheer, maar toen daar programmeren aan bod kwam, haakte ze opnieuw af. Dan maar MBO ICT Beheer. Na een jaar ging ze op stage in een zorginstelling op de servicedesk. Haar stagebegeleider zag dat ze telkens supersnel klaar was met haar opdrachten. Op een andere afdeling mocht ze processen beschrijven en zat ze naast iemand die nieuwe applicaties aan het ontwikkelen was. Toen dat live ging, kreeg ze ineens alle rechten en werd ze ‘eigenaar’.

Dankzij haar kennis kon ze een jaar overslaan en deed ze haar tweede stage in diezelfde instelling. Zo haalde ze haar diploma sneller en bleef er werken als functioneel beheerder van SharePoint. Ze volgde nog een deeltijd HBO-studie: Business IT en management. Dat was de tweejarige variant en toen kreeg ze haar diploma. 5 jaar heeft ze er gewerkt.

 

Geen werk meer

Haar baan veranderde, en ze stopte. Hetzelfde werk deed ze elders, maar ook daar stopte ze. En toen zat ze thuis. Ondertussen gamede ze er nog lustig op los, en ziedaar… op een dag ontmoette ze via een game haar man. Hij is dus ook een gamer, ze hebben elkaar ontmoet op het slagveld. Hoe ging dat? Ze speelden allebei in een online spel waarin je met heel veel mensen vecht met elkaar. Ze raakten online aan de praat, ze zaten allebei tijdelijk thuis. En toen werd het meer ♥ 

 

Foodblogger

Omdat ze geen werk had, dacht ze: ik kan wel een blog beginnen. Ze had aardigheid in bakken met gezonde dingen. Dus begon ze een foodblog, waarin ze ook over haar gamen blogde: Playfulfoodie. Eerst was het gewoon voor zichzelf, maar toen kwam ze blog-/socialmediasites tegen waarmee je wat kunt bijverdienen. Beter! De moeite waard trouwens om eens op haar blog te kijken, er staan echt de lekkerste dingen op.

 

Wat ze allemaal doet naast het werk

Inmiddels werkt ze 4 maanden bij Kliksafe – 3 dagen per week. Precies goed; nu heeft ze nog genoeg tijd voor zichzelf. Want ze gamet nog steeds graag. En ze bakt nog, en ze blogt nog. Ze is ook nog bezig met haar designs. Designs? Dat komt eigenlijk voort uit haar hobby: fotograferen. Ze had eens een foto geüpload op een speciale website, en toen bleek dat die foto was gebruikt voor op een tas. Dat is leuk, dacht ze. Daarna ging ze meer met designs bezig en dat verkoopt ook nog aardig. Ze is dus heel creatief.

 

Bij Kliksafe

Marian werkt dus op het bedrijfsbureau als applicatiebeheerder. Wat dat inhoudt: ze beheert alle programma’s. Die onderhoudt ze en past er dingen in aan, zodat iedereen ze zo goed mogelijk kan gebruiken. Ze heeft het heel goed naar haar zin. Ze vindt de sfeer en werkomgeving bij Kliksafe heel leuk. Het is een vrij kleine organisatie, daardoor gaat iedereen heel gewoon met elkaar om. Ook al is iedereen heel druk, toch is er altijd tijd voor een lolletje.

Gamer, bakker, blogger, designer, ICT-er: Marian is van alle markten thuis. Maar voorlopig blijft ze bij ons werken, en daar zijn we heel blij mee.

 

Zo maak je zelf lippenbalsem!
Ingrediënten:

 - 4 eetlepels kokosolie
 - 3 eetlepels bijenwas
 - 2 eetlepels sheabutter
 - Eventueel wat druppels extract voor een lekker geurtje (bijv. vanille, sinaasappel of mint).

 1. Stop alles behalve het extract in een magnetron-veilig schaaltje.
 2. Stop je schaaltje in de magnetron en zet deze enkele minuten aan. Haal elke 30 seconden je schaaltje eruit om te roeren. Je bent klaar wanneer alles gesmolten en gemengd is.
 3. Voeg eventueel je extract toe en meng dit goed.
 4. Giet je mengsel in lippenbalsem tubes/bakjes/potjes, laat geheel afkoelen en hard worden.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.