Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Boekrecensie: Verkeerd verbonden

#Getest door ons #Mediaopvoeding

Geplaatst op 3 december 2020

Verkeerd verbonden

Verkeerd Verbonden Cees Zweistra

Waarom sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen

Filosoof Cees Zweistra is is gespecialiseerd in de relatie tussen mens en techniek. Hij schreef ‘Verkeerd verbonden’, waarin hij ontrafelt wat de rol van sociale media is op het gebied van eenzaamheid. En die rol is groter dan je denkt. Het woord ’sociaal’ in ’sociale media’ is eigenlijk misleidend. Verkeerd verbonden zet je aan het denken, en dat is natuurlijk meteen al een pre. Zweistra gebruikt heldere taal en legt begrippen uit. Ook bekijkt hij eenzaamheid en sociale media vanuit verschillende filosofische perspectieven. Verhelderend, en ook hoopgevend, want Zweistra geeft de lezer handvatten om grip te krijgen op de rol van techniek in je leven. Hij laat zien dat een en ander goed te combineren valt, zolang je maar niet het echte leven uit het oog verliest. Want echte verbinding – die vindt toch offline plaats.

 

Over de auteur:

Nelleke werkt op de afdeling marketing en communicatie bij Kliksafe. Ze houdt van schrijven, lezen, snowboarden, muziek en reizen. Snapt niks van proxyservers en dat soort dingen, en op haar kantoor hangt de muur vol met vellen papier. Met quotes, met tekeningen: alles wat inspireert en motiveert.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: