Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wat is Fall Guys? Alles over deze populaire game

#Mediaopvoeding

Geplaatst op 20 augustus 2020

Fall Guys LogoHet kostte de Fall Guys makers precies zes dagen om 2 miljoen downloads te krijgen.  Daarmee passeerde het spel Fortnite in de lijst met populairste spellen op Steam, een online spelwinkel. Maar wat is Fall Guys precies en hoe werkt de game? Antwoord op deze vragen lees je in deze blog.

Een overzicht van deze blog:

Wat is Fall Guys precies?

Fall Guys: Ultimate Knockout is de volledige officiële naam van de kleurrijke game. Het spel is gratis te spelen op Windows PC, PlayStation, Xbox of Nintendo Switch. Het spel is cross-play; spelers hoeven dus niet op hetzelfde platform ze zitten om tegen elkaar te spelen. Begin 2019 is het spel aangekondigd op de E3 gamebeurs en is daar positief ontvangen door het publiek. Op 4 augustus is het spel officieel gelanceerd op de PC. Even later op de PlayStation 4. In slechts zes dagen stond het spel al op nummer 1 van de populairste spellen. Volgens de gamemakers heeft het spel in 2022 de mijlpaal van 20 miljoen spelers bereikt.
Het is een kleurrijke, vrolijke game waarin spelers als karakteristieke figuurtjes over een hindernisbaan bewegen. Het doel is dat jij van alle spelers als laatste overblijft, en als winnaar wordt gekroond (letterlijk). En dat is niet zo makkelijk als het klinkt. Als 60 spelers zo snel mogelijk door 1 deur moeten verlies je al snel het overzicht. Daarnaast saboteren spelers elkaar door te duwen en te blokkeren.
Net als bij andere Battle Royale Games, is het ontzettend belonend als jij als enige overblijft. Dit in combinatie met het speelse en onschuldige karakter maakt het een ontzettend populair spel.

De poppetjes zijn topzwaar en waggelen over de baan. Dit maakt het besturen van de figuurtjes moeilijker.

Hoe werkt Fall Guys

De naam van het spel verklapt al een beetje hoe het werkt. 60 spelers moeten over een obstakelbaan (zoals Wipe-out) bewegen, met als doel je te kwalificeren voor de volgende ronde. Na elke ronde vallen er spelers af. Sommige van deze rondes zijn hindernisbanen en soms moet je in teamverband spelen. De laatste ronde is de Finale. Het kleine groepje dat overblijft, speelt de laatste ronde waarin slechts één als winnaar uitgeroepen wordt. De poppetjes zijn topzwaar en waggelen over de baan. Dit maakt het besturen van de figuurtjes moeilijker.
Je speelt het spel tegen 60 andere spelers, daarom moet je verbonden zijn met internet. Het spel bepaalt welke rondes de spelers moeten spelen. De volgorde van die “minigames” is nooit hetzelfde.


Één van de vele mini-games in het spel Fall Guys.

Minigames

Elke match is opgemaakt uit een aantal minigames. In totaal zijn er 4 soorten minigames:

Race

Het doel bij een race is om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Ongeveer 2/3 van alle 60 spelers kan zich kwalificeren voor de volgende ronde. Ben je te langzaam en kom je later dan de andere spelers over de finishlijn? Dan ben je gediskwalificeerd. Er zijn bij lancering van het spel ongeveer negen themaraces. Van rondvliegende sloopkogels tot een vloer vol trage slijm.

Survival

Het doel is om te overleven. Spelers moeten in leven zien te blijven totdat de timer afgaat, of totdat alle activiteiten afgerond zijn. Zo moet je bijvoorbeeld op een ronddraaiende evenwichtsbalk gevuld met obstakels blijven staan. Of je moet een vossenstaart zien te bemachtigen en behouden tot de timer afgaat.

Team Matches

Het speelveld wordt in deze game verdeeld in teams. Je moet zien samen te werken met de andere spelers. Zo ga je samen voetballen met een gigantische voetbal. Of ballen verzamelen en die niet laten afstelen door andere teams.

Final Round

Ook wel laatste ronde. De spelers die overblijven, strijden tegen elkaar om de Kroon. Slechts één speler kan gekroond worden tot overwinnaar.

In-game currency: betalen met nepgeld

In de game Fall Guys kun je met nepgeld (in-game currency heet dat) je poppetje cosmetische aanpassingen en unieke voorwerpen (items) laten kopen. Een speler betaalt met twee soorten nepgeld: Kudos en Crowns.

Dit nepgeld kun je op twee manieren verkrijgen. Wanneer je een match (spelronde) afrondt, beloont het spel je met Kudos en Crowns. Je kunt ook Kudos en Crowns kopen met echt geld.

Waar moet je als ouders op letten?

Fall Guys is een kindvriendelijk partyspel; spelers schieten of doden elkaar niet, en er is geen agressie. Er zijn wel een paar dingen waar je als ouder op moet letten.

Vanaf welke leeftijd?

Dat het spel kindvriendelijk is, zie je terug in de leeftijdsclassificatie: PEGI-classificatie is vanaf 3 jaar. Dit is natuurlijk een advies. Als ouder bepaal je uiteindelijk zelf wat het beste is voor je kind.

In-game currency

Nepgeld van het spel (de Kudos en Crowns) verdien je door spelrondes te spelen, maar spelers kunnen dit ook met echt geld kopen. Zo verdienen de gamemakers extra geld aan micro-transacties. Ze sturen spelers erop aan om items te kopen. Vaak moet je erg veel spelrondes spelen om een item te kopen, terwijl je voor een paar euro heel veel Kudos en Crowns krijgt.

Chats

Spelers kunnen een vriendschapsverzoek krijgen via het spel. Deel nooit persoonlijke gegevens met deze spelers. Vertrouw je het niet? Weiger dan het verzoek.

PlayStation Plus

Wil je kind Fall Guys spelen op de Playstation? Dan heeft hij/zij ook een PlayStation Plus abonnement nodig. Zo'n abonnement geeft je de mogelijkheid om spellen online te spelen. Zonder PlayStation Plus werkt Fall Guys niet. PlayStation Plus kost 59,95 per jaar. Bedenk dus voor het kopen van het spel of je PlayStation Plus hebt. Voor spelers op de pc heb je geen PlayStation Plus nodig, alleen de game kopen is genoeg.

Fall Guys Spelen

Update 2022: Fall Guys speel je op alle grote platforms (PC, Playstation, Xbox en Nintendo)  en is sinds juni 2022 gratis te spelen. Klik op de onderstaande links om de game te downloaden voor jouw platform.

Je kunt Fall Guys voorlopig alleen spelen op de PlayStation 4 en de PC. Er zijn berichten dat Fall Guys uitkomt op de Xbox switch en als mobile game . We zullen deze blog updaten wanneer Fall Guys beschikbaar komt voor deze platformen. Het spel kost 19,99 euro en is dus niet gratis. (Tip: Voor Spelers met een Playstation Plus abonnement is Fall Guys de hele maand augustus (2020) gratis te downloaden)

Download Fall Guys Windows

Om Fall Guys via de computer of PC te spelen, heb je Epic Game store nodig. Dat is een gamingplatform waar je spelen kunt kopen en beheren. Zoek in de Epic Game Store naar Fall Guys of ga naar deze link.

Downloaden Fall Guys voor PlayStation.

Het spel kun je ook downloaden in de PlayStation.com/fall-guys

Downloaden voor Xbox 

Voeg Fall Guys toe aan je game library via  Xbox.com/fall-guys

Downloaden voor Nintendo Switch

Je kunt Fall Guys toevoegen aan je games via Nintendo.nl/fall-guys 

 

 

Over de auteur:

Robert werkt als online marketeer op de afdeling marketing & communicatie bij Kliksafe. Robert is altijd op hoogte van de laatste trends op het gebied van online media en hij is gek op gadgets: van computers tot drones.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (18)

Laurens
17 juli 2021 10:10

Hallo ik heb een vraagje over fall guys ik wil super graag het spel spelen en ik weet dat je PS plus abboment nodig hebt. Alleen kan je ook de game kopen in de winkel voor DVD en dan de DVD in je PS doen zodat je hem gratis kan spelen of MOET je dan alsnog PS plus hebben

siem
7 januari 2021 17:49

dit game is leuk maar ik wil spelen maar dat lukt niet

Robert
26 oktober 2020 09:07

Hoi Marcel, het spel Fall Guys voor de PC is het makkelijkst te downloaden via Steam.Bezoek de steamwinkel hier.

marcel heemskerk
25 oktober 2020 03:19

waar kan ik het beste de app kopen van Fall Guys om alleen op de PC te spelen

Jans
18 oktober 2020 10:00

Moet je als je PlayStation plus hebt als nog afl gays halem

XxmaalixX
10 oktober 2020 17:03

leuk dat ik mee maf=g doen

Mariëlla
7 september 2020 15:08

Het is inderdaad erg misleidend, ook hier 20,- uitgegeven voor een game die niet gespeeld kan worden zonder abonnement. Hard voor moeten sparen die jongen en ik zit helemaal niet te wachten om nog eens maandelijks geld uit te geven aan PS plus abonnement wat de voordelen ook mogen zijn. Dit is lekker makkelijk geld verdienen zo.

Robert
4 september 2020 11:25

Hoi Boelster, De meeste betaalde games zijn niet cross-platform, dan moet je het spel dus inderdaad twee keer aanschaffen.

Boelster
3 september 2020 15:01

Hoi Robert, Als ik Fall Guys op zowel pc als PS4 wil spelen, moet ik de game dan 2x aanschaffen of krijg ik op beide apparaten toegang als ik 'm 1x koop?

Robert
1 september 2020 09:19

Hoi Sofie,

Dat is een goede vraag! Voor Fall Guys op de PC heb je geen PlayStation Plus nodig. Alleen de game te kopen en spelen maar!
Veel speelplezier!

Robert
1 september 2020 09:15

Hoi Saskia,

Dat klinkt erg vervelend!
Het is ook raar dat je PlayStation Plus nergens te zien is. Na aanschaf van een Plus abonnement is het vrijwel altijd direct actief.
Je kunt een paar dingen controleren om zeker van je zaak te zijn:
1. Is de PlayStation verbonden met het internet?
2. Het kan zijn dat er onderhoudsservers actief zijn, in dat geval duurt het iets langer voordat PlayStation Plus geactiveerd wordt.
3. Is Playstation Plus gekocht en/of geactiveerd op het PSN-account van uw zoontje? Controleer het transactieoverzicht om dit zeker te weten:
Aanmelden op de site van Playstation, met het account van je zoontje. Klik vervolgens in het menu op de vierkante smiley, en klik op accountinstellingen. Daar staat de optie: Transactie-overzicht. Staan de betalingen die u gedaan heeft daarbij?

Het teveel betaalde bedrag zal je helaas niet snel terugkrijgen. Het restitutie- beleid van PlayStation is namelijk heel streng. Zo krijg je bijvoorbeeld alleen geld terug voor games die je niet gedownload hebt, of als je kunt aantonen dat de game niet werkt.

Sofie
31 augustus 2020 16:48

Moet je een Playstation plus abonnement hebben als je het spel via PC wil spelen?

Saskia
31 augustus 2020 16:48

Een vraag van een moeder die er inmiddels helemaal niet goed van wordt, die hele PS: Twee dagen geleden had ook ik 19,99 betaald voor Fall Guys omdat mijn zoontje het zo graag wilde. Toen bleek dat je Plus moet hebben. Schandalig, maar goed. Na rijp beraad besloten dan toch maar Plus te nemen. Moest toen nog 40 euro bijbetalen. Plus verscheen vervolgens echter nergens op zijn PS, ook niet na diverse malen opstarten. Nogmaals Fall Guys geprobeerd te ‘kopen’ voor 19,99 (ik had ergens gelezen dat er dan uiteindelijk nul euro wordt gerekend). En ja, hij kon hem ineens wél downloaden. Maar van de inhoud van de ‘portemonnee’ is wel 19,99 afgehaald. Er stond dus nog 40 euro in. Dat was al stressvraag 1: heb in die game nu gratis of niet?? Hij zou toch niets moeten kosten als je net Plus hebt aangeschaft? Daarna nog meer ellende. Het spel ging even later zowaar downloaden, maar toen het klaar was verscheen weer het verzoek lid te worden van Plus! Er kwam een aanbieding in beeld van 25% korting, 44,95 voor een jaar. Ik moest dan nog 4,95 bijbetalen in mijn geval. Dat ook maar betaald dan, in godsnaam. Vervolgens weer precies hetzelfde: als mijn zoontje Fall Guys wil gaan spelen telkens het scherm dat je lid moet worden van Plus. Dat heb ik dus tweemaal gedaan, in totaal 65 euro uitgegeven maar verder gebeurt er niks. Ik word er nu echt gek van (om van zoontje nog maar te zwijgen) en voel me machteloos omdat je die lui van PS niet eens kunt bellen. Wie zegt dat ik het teveel betaalde (in totaal dus 25 euro) terugkrijg? En dat ie het ooit goed gaat doen? Zijn er meer mensen met dit soort ellende????

naadir
30 augustus 2020 18:25

hoe doej dit ik fall guys speelen

naadir
30 augustus 2020 18:23

hoe doej het

Ageeth
28 augustus 2020 14:45

Wij hadden exact hetzelfde probleem. Waarom is zo'n game überhaupt voor geld te downloaden als het zonder PlayStation plus abonnement niet te spelen is en bij het wél hebben van zo'n account het downloaden gratis is. Ik vind het (zeker voor jonge kinderen) erg misleidend!!

Robert
24 augustus 2020 09:22

Hoi Carmen,

Dat is erg vervelend.
Online multiplayerspellen, zoals Fall Guys, vereisen inderdaad een PlayStation Plus abonnement. Wil hij de game spelen, dan moet er in elk geval een plus abonnement gekocht worden.
Wat betreft het gekochte spel:
Het is mogelijk om binnen 14 dagen te terugbetaling aan te vragen. Kijk daarvoor op Playstation.nl bij het kopje "help".

Tip:
Met Playstation Plus krijg je nog veel meer voordelen dan alleen de mogelijkheid om online te spelen, dus het is de moeite waard om zo'n abonnement te overwegen.

Spelers met zo'n abonnement krijgen bijvoorbeeld maandelijks een bundel games die ze gratis kunnen spelen. Als ze die niet op tijd downloaden of spelen, dan verloopt de aanbieding met ingang van de volgende maand.
Dus in september is Fall Guys hoogstwaarschijnlijk niet meer gratis.

Carmen de Graaff
23 augustus 2020 14:29

Mijn zoon heeft via een PlayStation card € 19,99 betaald voor dit spel. Nu blijkt dat hij het niet kan spelen omdat hij geen PlayStation-plus abonnement heeft. Als hij deze wel had gehad dan had hij hem gratis kunnen downloaden. Klopt het dat hij een kat in de zak heeft gekocht?

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: