Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Een filter op je mobiel

#Mediaopvoeding

Geplaatst op 15 maart 2017

Kliksafe Mobi – hoe werkt het? 

Als je kind voor het eerst een mobiele telefoon krijgt, start er een nieuwe fase in de media-opvoeding. Je kind kan nu buitenshuis online, via wifi of 3/4G. Hoe zorg je ervoor dat je kind ook daar veilig online is? Kliksafe Mobi kan je hierbij helpen. In deze blog lees je hoe het werkt.

Blokkeren of beheren…

Kinderen de toegang tot internet ontzeggen, is onmogelijk, maar de verhalen over online pesten en ongeschikte sites liegen er niet om. Wil je je kinderen toch in de gaten houden en beschermen? Kliksafe Mobi helpt je hierbij. De Mobi-app is een browser (een app waarmee je op internet kan). Standaard browsers worden geblokkeerd, zodra Mobi gestart wordt. Dan is ook meteen het filter actief, ongeacht de verbinding (3/4G, open internet, wifi hotspot etc.) Door het beheren en/of blokkeren van apps en websites en het instellen van tijdslimieten, heb je meer grip op wat je kind doet.

Mobi Portal

Na de installatie van Mobi op het apparaat, worden alle geïnstalleerde apps aangemeld in de gebruikersportal. In de gebruikersportal kan je als beheerder de activiteiten van de gebruiker volgen en controleren. Als er ná de installatie van Kliksafe Mobi een nieuwe app wordt geïnstalleerd, wordt die gelijk toegevoegd aan het overzicht. In de gebruikersportal kan je als beheerder allerlei dingen instellen; van filtercategorieën tot apps blokkeren, of je kan tijdslimieten instellen voor apps en internet.

Apps

De beheerder kan apps blokkeren of openzetten voor de gebruiker. Ook is het mogelijk om een tijd in te stellen voor elke app, zodat de gebruiker alleen toegang heeft op de tijd(en) die de beheerder heeft ingesteld. Bijvoorbeeld WhatsApp is alleen mogelijk vanaf 8:00 tot 20:00 uur.

Filter

De filtering kun je gedeeltelijk zelf instellen. Denk aan categorieën als topsport, medische informatie, games etc. Een aantal categorieën zoals porno, agressie, dating, drugs is altijd geblokkeerd (deze vallen in de ondergrens van Kliksafe). Let op: apps worden niet gefilterd door Mobi, zo wordt bijvoorbeeld de YouTube-app niet gefilterd. Dit geldt ook voor afbeeldingen die worden verstuurd via WhatsApp. Als je de categorie games hebt geblokkeerd en je wil toch een bepaalde spelletjessite toegankelijk maken, dan kan je daarvoor een uitzondering maken, maar omgekeerd kan dit ook. Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde woorden te blokkeren. De term ‘face’ zal bijvoorbeeld www.facebook.nl blokkeren en alle andere websites waar het woord face inzit.

Inzicht

Met Mobi kan je zien welke sites de gebruiker heeft bezocht of de apps die zijn gebruikt. Op het overzicht zie je hoeveel keer een site bezocht is. Ook de geblokkeerde sites worden hier getoond. Daarnaast krijg je op een overzicht welke app hoelang is gebruikt (vandaag, afgelopen week en afgelopen maand), en de zoekhistorie zie je. Je kunt ook dagelijks een rapport per mail krijgen met de bezochte en geblokkeerde websites.

Tip!

Zorg dat je altijd met de laatste versie van Mobi werkt. Dit controleer je door op het apparaat Google Play te openen en op de 3 streepjes te klikken -> Mijn apps en games -> zoek naar Kliksafe Mobi. Staat daar ‘Updaten’ achter, klik dan op ‘Updaten’. Staat er geen ‘Updaten’ achter, dan werkt u al met de laatste versie.

Bronnen: Browser: https://nl.wikipedia.org/wiki/Webbrowser Portal: https://kliksafe.mobi/

 

Arnold
Over de auteur:

Arnold is trotse vader van vier kinderen. Hij houdt van fotograferen en werkt bij Kliksafe op twee afdelingen (niet tegelijk 😉): het klantcontactcentrum en de afdeling techniek. En dat klopt precies met wat hij het liefste doet: mensen helpen met ict-problemen. Bedenkt graag nieuwe manieren om onze klanten zo goed mogelijk te informeren en te helpen.

Reacties (1)

Avatar Bastiaan
8 maart 2018 16:09

Het is echt heel belangrijk dat je in de gaten kan houden wat kids doen op het internet. Hierdoor kan je ze waarschuwen voor de donkere kant van het web.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.