Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Een filter op je mobiele telefoon

#Mediaopvoeding

Geplaatst op 15 maart 2017

Update 17-10-2023: Qustodio

Kliksafe biedt ouderlijk toezicht app Qustodio aan. Met Qustodio kun je een filter instellen op je telefoon, tablet of computer. Lees hier alles over Qustodio.

FilterNet app – hoe werkt het?

Als je kind voor het eerst een mobiele telefoon krijgt, start er een nieuwe fase in de media-opvoeding. Je kind kan nu buitenshuis online, via wifi of 3G/4G. Hoe zorg je ervoor dat je kind ook daar veilig online is?  De FilterNet app van Kliksafe zal je hierbij helpen. In deze blog lees je hoe het werkt.

Blokkeren of beheren…

Kinderen de toegang tot internet ontzeggen, is onmogelijk, maar de verhalen over online pesten en ongeschikte sites liegen er niet om. Wil je je kinderen online beschermen? FilterNet helpt je hierbij. Het vernieuwde FilterNet is een app op je mobiel, tablet en computer. Nadat je de app geïnstalleerd hebt en bent ingelogd, is meteen het filter actief, ongeacht de verbinding (3/4g, 5g open internet, wifi hotspot etc.) Het maakt niet uit welke browser je gebruikt op je telefoon. Met elke browser is je verbinding gefilterd en ben je veilig online.

Je kunt de app op verschillende apparaten installeren.

Filter

Met de FilterNet-app is je internet altijd en overal gefilterd. De belangrijkste zaken die gefilterd worden, zijn porno, gokken, geweld en phishing. We blokkeren daarnaast actief valse links: scam, oplichterij, valse webshops en valse betaalverzoeken. Lees meer over het internetfilter

Kliksafe heeft ervoor gekozen dat gebruikers zelf het filter kunnen uitschakelen. We gaan ervan uit dat klanten die voor FilterNet kiezen, ook echt graag een filter willen. Dit geldt misschien niet voor iedereen in je gezin, daarom kan de hoofdgebruiker zien wie het filter heeft uitgezet.

Portal

In het portal (https://portal.kliksafe.nl/) kun je het volgende zien:
- Mijn gegevens -> persoonlijke gegevens en bankgegevens;
- Mijn producten -> Hier kun je het product downloaden en kun je inzien welke apparaten er verbonden zijn.

Tip!

Zorg dat je altijd met de laatste versie van FilterNet werkt. Dit controleer je door op het apparaat Google Play te openen en op de 3 streepjes te klikken -> Mijn apps en games -> zoek naar FilterNet. Staat daar ‘Updaten’ achter, klik dan op ‘Updaten’. Staat er geen ‘Updaten’ achter, dan werk je al met de laatste versie.

Bron: Browser: https://nl.wikipedia.org/wiki/Webbrowser

Over de auteur:

Arnold is trotse vader van vier kinderen. Hij houdt van fotograferen en werkt bij Kliksafe op twee afdelingen (niet tegelijk 😉): het klantcontactcentrum en de afdeling techniek. En dat klopt precies met wat hij het liefste doet: mensen helpen met ict-problemen. Bedenkt graag nieuwe manieren om onze klanten zo goed mogelijk te informeren en te helpen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (5)

Dick
26 april 2024 12:36

Internet met kliksafe filter kan via E-mobiel werkt op iedere telefoon.

Robert
3 april 2023 12:19

Hoi Milou,

De Filternet App werkt op dit moment op Android en Windows. Er is nog geen zicht op of en wanneer Filternet naar Iphone komt. Voor het internet thuis kun je nadenken over een filterde verbinding, dan zijn al je apparaten gefilterd, zowel iPhone als Android.

Succes!

Milou
1 april 2023 20:16

Kan dit niet op Iphone?

Harmen Baarssen
3 maart 2022 06:42

Ik wil klicksafe op mijn mobiel,ik weet niet hoe ik dat moet doen,wil iemand mij helpen.

Bastiaan
8 maart 2018 16:09

Het is echt heel belangrijk dat je in de gaten kan houden wat kids doen op het internet. Hierdoor kan je ze waarschuwen voor de donkere kant van het web.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.