Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Orde in de chaos – je foto’s handig opslaan

#Mediaopvoeding #Online risico's #Techniek

Geplaatst op 7 november 2018

Nu de vakantie voorbij is en iedereen weer aan het werk is, is het vast wel herkenbaar. Toen je op vakantie was (als je op vakantie geweest bent), heb je mooie foto’s gemaakt van de plekken die je bezocht hebt. De eindeloze stranden. Het pittoreske dorpje waar je geweest bent, de machtige bergen in Oostenrijk of gewoon de foto’s van je kinderen thuis.

Eenmaal terug in het dagelijkse ritme van op tijd naar je werk, na file laat thuiskomen, dan nog voor eten zorgen en ’s avonds nog een afspraak, zijn de prachtige foto’s van de vakantie al bijna weer vergeten. Toen je terug kwam heb je de camera in een hoekje van de kast gezet. Je telefoon is wel wat trager geworden door de grote hoeveelheid foto’s die er na de vakantie opstaan. Maar dat moet maar even, want: geen tijd.

Maar eigenlijk geeft het wel chaos op je telefoon door al die foto’s te laten staan. Dus: tijd om de boel een beetje op te ruimen. En daar hebben wij wel wat tips voor.

Foto’s opruimen en bewaren
Het is zover, het eerste regenachtige herfstweekend. Tijd om je foto’s uit te zoeken. Het is het meest overzichtelijk om de foto’s netjes opgeruimd in mapjes te bewaren op je computer of een externe harde schijf. Het is slim om je foto’s op twee plekken te bewaren. Mocht je computer crashen, verlies je in ieder geval niet je foto’s.

Foto’s van je telefoon halen
Allereerst is het belangrijk dat je de foto’s uit het geheugen van je telefoon of camera haalt. Bij de meeste telefoons kan je een kabeltje aan je telefoon doen en die vervolgens met de computer verbinden. Via de computer kan je dan bij de foto’s die op de telefoon staan. Zo kan je ze downloaden en in een map op de computer opslaan.

Bij een camera werkt het vaak net iets anders. De meeste camera’s hebben een geheugenkaartje (vaak op de plek naast de batterij). Dit kaartje kan je eruit halen. Dan kan je het kaartje in de computer stoppen. Via de computer kan je het kaartje openen en de foto’s eraf halen.

Mappenstructuur
Eenmaal van de telefoon of geheugenkaart is het praktisch om een mappenstructuur aan te brengen bijvoorbeeld: jaar > maand > thema; 2018-augustus-vakantieoostenrijk. Dit zorgt voor een overzicht. Zo kan je een foto makkelijk terugvinden.

App voor foto-opslag
Een andere optie, en deze is vooral handig wanneer je met je smartphone de foto’s gemaakt hebt, is het gebruik van een app die ervoor zorgt dat de foto’s veilig opgeslagen worden op je telefoon.
De app Keep Safe is hier een voorbeeld van. Deze app werkt als een soort digitale kluis. Nadat je de app gedownload hebt, stel je een wachtwoord in. Zo kan je al je foto’s ‘’in het geheim’’ bewaren. Als je wil kan je instellen dat ze in de cloud opgeslagen worden zodat je ze niet kwijtraakt als de telefoon gestolen wordt of kapot gaat.

Nog een paar algemene tips om je foto’s geordend te houden:

Als je veel foto’s van hetzelfde onderwerp maakt, verwijder de ongewenste of mislukte foto’s meteen.

Als je ervoor kiest om je foto’s op te slaan in de cloud, controleer dan regelmatig hoeveel opslag je nog hebt, zodat je altijd foto’s toe kunt voegen.

Je foto’s meteen in mappen sorteren is makkelijker dan foto’s van een hele maand of jaar te moeten sorteren.

bron: https://www.allaboutphones.nl/tips/verberg-je-bestanden-op-android/

 

 

 

 

 

Over de auteur:

Het schrijven zit Henrike in haar bloed. In haar vrije tijd schrijft ze o.a. voor haar eigen blog. Ze werkt op het klantcontactcentrum en is daar technisch helpdeskmedewerker.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.