Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Waar let je op bij het kopen van een wifi-repeater?

#Techniek

Geplaatst op 27 februari 2020

Wifi-repeater kopen: hier moet je op letten!

Werkten we eerder vanaf een vaste plek met onze computer, inmiddels willen we overal toegang tot wifi hebben.
Hierdoor zijn de eisen van het wifibereik ook fors toegenomen. Alleen is het wifisignaal niet overal even krachtig; denk aan je bovenverdieping of aan de tuin. Om het bereik van je wifi te vergroten, kun je het beste een wifirepeater aanschaffen.

Koop een repeater van hetzelfde merk

Als je een repeater wil aanschaffen, neem er dan een van hetzelfde merk als je modem.
Elk merk heeft namelijk zijn eigen manier van communiceren. Het kan zijn dat een modem en repeater van verschillende merken niet correct communiceren. Of het levert je zelfs een nog slechtere wifi op. Door het kopen van hetzelfde merk, voorkom je dit.

Je kunt via onze webshop producten kopen, die perfect werken met de modems die we uitleveren.

Kliksafe levert namelijk FRITZ!Box modems uit. De modems worden gemaakt door AVM en AVM levert ook een breed assortiment aan wifi-repeaters.

Welke repeaters bieden wij?

repeater 1200

FRITZ!Repeater 1200 ax

De FRITZ!Repeater 1200 ax vergroot snel en eenvoudig de wifi-reikwijdte van je thuisnetwerk. Ondanks de compacte constructie heeft hij twee zendeenheden. Dankzij Mesh wifi worden al je apparaten comfortabel in de 5 GHz- en de 2,4 GHz-band geïntegreerd.

 

repeater 2400FRITZ!Repeater 2400

Dankzij Mesh wifi wordt de FRITZ!Repeater 2400 snel en intelligent in het thuisnetwerk geïntegreerd. Hij is uitgerust met twee krachtige zendeenheden voor de 5 GHz- en de 2,4 GHz-band. Handig, zo hoef je bij uitbreiding van je thuisnetwerk geen compromissen meer te sluiten.

 

repeater 3000FRITZ!Repeater 3000

De FRITZ!Repeater 3000 zorgt dankzij drie zendeenheden met intelligente Mesh-repeating voor een grote reikwijdte en hoge gegevensoverdracht in de wifi. Deze moderne techniek is geschikt voor iedereen die bijzonder veel apparaten in het draadloze thuisnetwerk wil integreren.

 

Wat is de beste plek voor een wifi-repeater?

Je wilt op zolder een sterker signaal. Dan moet je eerst uitzoeken waar precies het signaal zwakker wordt. Dit kun je makkelijk met je smartphone doen.
Hoe? -> Stel je telefoon in op je wifi-verbinding, loop naar zolder en kijk op welk punt het signaal begint af te nemen. Daar moet je zijn! Dat is namelijk het punt waar de signalen elkaar moeten overlappen. Het beste plaats je de repeater op de plek waar je nog net volledig bereik hebt. Installeer ‘m daar. En je zult het gelijk merken: een betere verbinding!

Tip: dit kun je ook heel handig met deze FRITZ! app doen.

Bron:
AVM: https://nl.avm.de/
Kliksafe Webshop: https://kliksafe.shop/
Handige tips voor installatie bij AVM

 

Over de auteur:

Arnold is trotse vader van vier kinderen. Hij houdt van fotograferen en werkt bij Kliksafe op twee afdelingen (niet tegelijk 😉): het klantcontactcentrum en de afdeling techniek. En dat klopt precies met wat hij het liefste doet: mensen helpen met ict-problemen. Bedenkt graag nieuwe manieren om onze klanten zo goed mogelijk te informeren en te helpen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (2)

Robert
22 mei 2020 11:25

Goedendag,

Dat is erg vervelend, zeker wanneer u een kerkdienst kijkt/luistert. Het "wegvallen" van het beeld kan verschillende oorzaken hebben: Het wifi-signaal is niet sterk genoeg (dan kan een wifi versterker zeker helpen!), verouderde, niet geüpdatete apparatuur, of de website waarop u luistert raakt overbelast door de vele mensen die op hetzelfde moment inschakelen.
Het beste kunt u contact opnemen met onze servicedesk, daar helpen we u graag verder!

W.Kok
22 mei 2020 10:09

Ik heb een Fritz modem in de meterkast maar geen vaste verbinding naar de computer'. Verbinding via een ''dongel?" Tijdens de kerkdienst valt het beeld soms weg maar na enige tikken op de spatiebalk komt het beeld weer terug. Veel hinderlijker is dat het geluid regelmatig wegvalt. Dit komt ook wel weer terug maar is erg storend. De afstand van modem naar computer is ca. 4 meter. Zijn deze problemen op te lossen met een Wifi versterker? Zo ja, welke versterker is dan geschikt? Ik heb geen verstand van deze zaken en vraag daarom advies n.a.v. uw mail

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: