Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Welke factoren zijn van invloed op mijn internetsnelheid?

BUITEN

ADSL/VDSL
Als je een DSL-verbinding hebt, dan bent je via het kopernetwerk verbonden met een wijkcentrale. In deze centrale komen alle koperverbindingen bij elkaar. Hoe verder je je vanaf deze centrale bevindt, hoe langzamer de snelheid wordt. Daarnaast speelt de kwaliteit van de bekabeling ook mee.

Ook zit er op een DSL-verbinding een overboeking. Dit houdt in dat de kabel vanaf je woning direct naar de wijkcentrale gaat, maar dat er in totaal minder kabels naar de volgende centrale gaan. Je merkt dit als in jouw gebied veel mensen tegelijk gebruik maken van internet.

Glasvezel
Bij glasvezel maakt de afstand tot de wijkcentrale niet uit.

BINNEN

Aansluiting in huis
In geval van DSL is het belangrijk dat je modem binnen 2 meter vanaf het IS/RA-punt (hoofdaansluiting) staat. Hoe langer de kabel, hoe lager de snelheid.
Gebruik daarnaast de juiste kabels voor je verbindingen. Ook koppelingen tussen de kabels zorgen er voor dat je snelheid omlaag gaat en daarbij zijn koppelingen storingsgevoelig.
Gebruik je Kliksafe-telefonie, zorg er dan voor dat er geen splitter aangesloten is.

Apparatuur
De internetsnelheid wordt mede bepaald door het apparaat waarop je werkt. Een moderne computer is sneller, heeft meer geheugen en kan de opdrachten in een hoger tempo uitvoeren. Ook de nieuwe netwerkkaarten kunnen hogere snelheid aan. Het is wel van belang dat je de meest recente drivers voor je netwerkkaart geïnstalleerd heeft. Oudere apparatuur heeft vaak een negatieve invloed op de snelheid.
Daarnaast zijn telefoons en tablets vaak langzamer, omdat ze vaak minder geheugen en een langzamere processor hebben.

Aantal apparaten
Als je meerdere apparaten (computers/laptops/tablets en telefoons) gebruikt, dan wordt de snelheid onderling gedeeld en wordt de verbinding per apparaat langzamer.

Besturingssysteem
Gebruik recente versies van het besturingssysteem. Oudere versie worden vaak niet ondersteund, zijn langzamer en brengen een veiligheidsrisico met zich mee.

Software
De hoeveelheid software die op je apparaat geïnstalleerd is, is ook van invloed op je snelheid. Veel software is continu verbonden met het internet en pakt op die manier ongemerkt veel bandbreedte. Vooral bij apps is dit het geval. Voorbeelden van dergelijke software zijn downloadprogramma’s, muziekprogramma’s, virusscanners en apps met reclame.

Computerinstellingen
Het is belangrijk om de juiste instellingen te hebben op je computer en netwerkkaart. Daarnaast is het van belang om virussen en andere kwaadaardige programma’s buiten de deur te houden. Ook adviseren we altijd een virusscanner en antispyware-software geïnstalleerd te hebben.

Powerline adapters en extenders
Deze apparaten kun je aansluiten om overal in je huis goed bereik te krijgen. Vaak wordt dan ook het bereik wel groter, maar gaat de snelheid flink omlaag. Deze apparaten worden door ons niet ondersteund en bij problemen zullen wij adviseren deze apparaten niet te gebruiken.

Wil je een beter bereik in huis, kijk dan eens in onze webshop. Hier verkopen we betrouwbare producten die technisch perfect aansluiten bij onze verbinding.

Wil je meer weten over het optimaliseren van wifi-snelheid, klik dan hier.

Snelheidstest
Als je bij ons een melding aanmaakt over je internetsnelheid, zullen wij eerst controles uitvoeren op je verbinding en je modem. Daarnaast zullen wij je vragen een test uit te voeren, die ons voorziet van de benodigde gegevens. Zo kunnen we je advies op maat geven.