Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Kun je het filter van kliksafe omzeilen?

Kliksafe omzeilen…?

Elk filter is te omzeilen – zelfs dat van Kliksafe. Alleen is de vraag: waarom wil je dat? Wil je toegang tot een geblokkeerde site, waarvan jij denkt: die moet zeker opengesteld worden? Dan kun je het beste in MijnKliksafe kijken of de categorie waarbinnen deze site valt, al open staat. Zo nee; zet de categorie open. Is de categorie al wel toegankelijk, dan kun je alsnog deze specifieke site aanvragen.

Berichtje aan jongeren:

Het filter is flexibel, en door jullie zelf in te stellen. Het beste kun je het met je ouders bespreken. Laat ze zien welke site je nodig hebt. Vraag ze of jij toegang mag tot de categorie waarin de site valt. Of loop samen alle filterinstellingen door.

Boodschap voor ouders:

Jullie beheren zelf het filter. In MijnKliksafe kun je bepaalde categorieën open- of juist dichtzetten. Zit een site volgens jou onterecht in het basisfilter? Dan is het niet aan te passen in MijnKliksafe, maar kun je de site hier aanvragen. Wij gaan hem dan bekijken.

Voor studenten en leerlingen:

De school waar jij op zit, bepaalt hoe het filter is ingesteld. Het basisfilter van Kliksafe is sowieso actief, maar verdere instellingen regelt de school. Als je dus vindt dat een site toegankelijk moet zijn, maar dat niet is – meld dat dan bij een ict’er of leraar.

Hulp nodig?

Ben je verslaafd aan het bezoeken van bepaalde sites? Dan is een filter een geweldig hulpmiddel, maar uiteindelijk zal die je niet van je verslaving afhelpen. We adviseren je om dan professionele hulp te zoeken. 

En PS Wij zijn echte fans van ons filter. Dus sites waarmee je het filter omzeilt, sorry – die laten we dicht. 

Stel zelf je filter in

Bepaald welke sites jij te zien krijgt door in te loggen op MijnKliksafe. Daar zet je toegang tot categorieën aan of uit.

Naar MijnKliksafe