Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Smoothwall logo

Smoothwall is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een Cloud filterextensie. Deze manier van filteren gebeurt in de browser. Dit biedt veel voordelen, zo is de extensie niet netwerkafhankelijk. Of het apparaat op school met internet is verbonden, of thuis: het filter is altijd actief.

Cloud filterextensie en Chromebooks

Voor Chromebooks heeft het nog een tweede voordeel. Doordat alleen de browser wordt gefilterd, heeft het device zelf geen hinder van filtering. Vooral het inhoudelijk filteren van Google en YouTube kan voor problemen zorgen als het hele device wordt gefilterd. Vanuit Kliksafe zijn we daarom gefaseerd de filtering van Chromebooks aan het omzetten naar de Cloud filterextensie. 

Cloud filterextensie en Windows

Een nadeel van de Cloud filterextensie is dat alleen de browser wordt gefilterd. Op Windows devices zijn vaak meerdere applicaties geïnstalleerd, die ook toegang hebben tot internet. Of er kan gebruik gemaakt worden van een eigen browser via bijvoorbeeld een USB-stick. Omdat Windows geen last heeft van de filtering adviseren we voor Windows in de meeste gevallen filtering via het netwerk. 

Cloud filterextensie en onbeheerde apparaten

De Cloud filterextensie moet afgedwongen worden geïnstalleerd. Dit kan alleen bij beheerde apparaten waar de school volledig beheer over heeft en leerlingen beperkte rechten hebben. Voor alle overige apparaten blijft lokale filtering op het netwerk noodzakelijk.

Cloud filterextensie en stoppagina

Doordat de extensie nog in ontwikkeling is, zijn niet alle functionaliteiten al actief. Een daarvan is dat er een standaard stoppagina is, die niet aan te passen is naar eigen stijl en taal. 

Hieronder ziet u de stoppagina van Cloud filterextensie met en zonder filterinformatie. Standaard wordt de filterinformatie getoond. Wilt u meer informatie over de melding, dan kunt u de informatie eenvoudig kopiëren en versturen naar Kliksafe. 

Cloud filterextensie 2