Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Veilig internet op uw school

De kwaliteit van het onderwijs, het pedagogisch klimaat, een schoon gebouw, een gezellige sfeer… allemaal heel belangrijk voor een school. De veiligheid van het kind staat voorop. Niet alleen op het plein, maar juist ook in de online-omgeving, waar kinderen tegenwoordig ook veel zijn. Een veilig internet voor kinderen.

Een moeder

Marianne*, moeder van drie kinderen: “Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen veilig internetten op school. Thuis heb ik dat goed geregeld, en ben ik er meestal ook bij. Maar op school heb je daar als ouders toch niet echt grip op. Je doet je kind niet voor niets naar een bepaalde school, je verwacht tenslotte wel dat ze daar veilig zijn – ook op het internet. De school heeft als doelstelling om een veilige leeromgeving te zijn. Ik verwacht daarom dat onze school de nodige maatregelen heeft genomen om haar leerlingen te beschermen tegen bijvoorbeeld content die totaal niet aansluit bij de ontwikkelingsfase van de kinderen.”

De school

Scholen nemen deze taak ook serieus. Dat zien wij terug in gesprekken met klanten. Dat moet ook wel, want scholen hebben volgens de wet Zorgplicht de plicht om te zorgen voor sociale, fysieke en psychische veiligheid. Daar valt internet ook onder. Kinderen beschermen tegen online porno en geweld, is een van de belangrijkste punten in het zorgen voor die veiligheid. We helpen uw school daar graag mee!

Meer weten? Neem contact met ons op of download hieronder de brochure Veilig internet op uw school.

* Om privacyredenen is niet de echte naam gebruikt.

 

Marianne:

“Je doet je kind niet voor niets naar een bepaalde school, je verwacht tenslotte wel dat ze daar veilig zijn – ook op het internet.”