Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Scholen willen meer met digitale geletterdheid, maar hoe?

#Cybercriminaliteit

Geplaatst op 28 oktober 2019

Onderzoek

Digitale geletterdheid is een noodzakelijke vaardigheid volgens de Monitor Digitale Geletterdheid PO 2019. Volgens ECP-onderzoek scoren leerlingen van het basisonderwijs een 4,9 voor deze vaardigheid - en dat is niet hoog. Digitale geletterdheid is een van de negen leergebieden van het Curriculum2022 dus scholen moeten er wel wat mee. Drie van de vier thema’s rondom digitale geletterdheid hebben de meeste aandacht, namelijk Zoeken & Vinden op internet, Online pestenen Sociale media. Uit het onderzoek blijkt dat ondersteuning en ICT-voorzieningen nodig zijn om digitale geletterdheid te vergroten.

Kliksafe

Kliksafe herkent de resultaten. “Digitale geletterdheid is nodig om autonoom te kunnen functioneren in de digitale samenleving. Veel scholen willen daar graag mee aan de slag, maar vinden het lastig waar en hoe ze moeten beginnen. Daarnaast zit het curriculum van de meeste scholen erg vol. Dat is de reden dat Kliksafe met het onderwijsconcept Kliksafe Class een oplossing biedt die de school proactief bij de hand neemt en het ontwikkelen van digitale geletterdheid stimuleert. Zodra Kliksafe Class actief is op een school, wordt de leerling proactief beschermd, zodat hij of zij veilig kan zoeken en vinden op internet. Daarnaast helpen de functionaliteiten van Kliksafe Class leerlingen bewust en veilig internet te gebruiken zonder dat een leerkracht daar iets voor hoeft te doen.

Kliksafe Class helpt de school om ondanks een volle agenda digitale geletterdheid toch op in het lesprogramma te krijgen. 

Nieuw curriculum

Binnen Curriculum.nu hebben onderwijskundigen samen gewerkt aan een nieuw curriculum dat recht doet aan die digitale samenleving. Op 10 oktober is dit nieuwe curriculum voorgesteld aan minister Arie Slob van onderwijs.

 

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor uw school of organisatie. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende producten op het gebied van veilig internet: een filter, een firewall en monitoringtools. Zo bepaalt u zelf wat voor uw organisatie het beste is.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Contact
Deel dit bericht op: