Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Schoolapparatuur mee naar huis, hoe kan dat veilig?

#Filtering #Onderwijs

Geplaatst op 16 april 2020

Schoolapparatuur mee naar huis, hoe kan dat veilig?

Chromebooks van school

Tijdens het schrijven van dit artikel zitten we midden in de corona-crisis. Kinderen zitten massaal thuis. Scholen ontplooien prachtige initiatieven om de lessen toch enigszins door te laten gaan. Heel wat kinderen werken momenteel thuis met apparatuur van school, voornamelijk Chromebooks. Dat is makkelijk, maar is het altijd veilig?

Digitaal

We zien dat meesters en juffen allerlei digitale materialen doorsturen naar de ouders. Heel handig. Daarnaast worden er video's opgenomen met vertellingen en voorleesverhalen, en die worden ook aan de ouders toegestuurd. Zo houden de kinderen contact met hun leerkracht en ze blijven leren.

Schoolapparatuur mee naar huis

Een ander initiatief dat we nu dus ook veel zien, is het mee naar huis nemen van schoolapparatuur. Vaak is dat thuis niet voldoende aanwezig. Het zijn meestal Chromebooks, die erg populair zijn en veel op scholen gebruikt worden. Maar het gaat ook om Windows laptops of tablets.

Is het veilig?

Er zijn veel ouders die thuis al een gefilterde internetverbinding hebben van Kliksafe. Maar wat als dit niet het geval is, en de scholen hun eigen apparatuur wel graag veilig gebruikt zien worden? Wij gaan graag de uitdaging aan om deze schoolapparatuur te voorzien van een veilige online werkomgeving (webfiltering).

Wat Kliksafe kan doen

Wij kunnen vanuit Kliksafe Class, filtering activeren voor Chromebooks die buiten de school worden gebruikt. Hetzelfde geldt ook voor filtering op Windows laptops of tablets.
Via de omgeving waarin de apparaten worden beheerd, zal een stukje software of zullen bepaalde instellingen worden uitgerold. Die zorgen ervoor dat het apparaat, waar ook ter wereld in gebruik, voorzien is van filtering.

Oplossing op maat

Omdat geen situatie hetzelfde is, denken we graag mee over een oplossing voor úw situatie.
Alles is ineens anders. Dus als u andere vragen hebt, of er zijn andere dingen waar we u mee kunnen helpen, dan horen we die ook graag.

Wij staan voor u klaar, neem contact met ons op!

 

Over de auteur:

Gerrit is teamleider Kliksafe Zakelijk. Hij werkt al ruim 8 jaar bij Kliksafe. Na werktijd is hij het liefst in zijn gezin om samen leuke dingen doen. Daarnaast klust hij graag in en rond het huis om zo fysiek bezig te zijn naast zijn kantoorbaan.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor uw school of organisatie. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende producten op het gebied van veilig internet: een filter, een firewall en monitoringtools. Zo bepaalt u zelf wat voor uw organisatie het beste is.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Deel dit bericht op: