Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wat is Ten Ten? De walkietalkie-app van nu

#Mediaopvoeding #Online risico's

Geplaatst op 2 mei 2024

Zoals je vroeger een walkietalkie gebruikte om met je vrienden te praten of spelletjes te doen, kan je nu met de Ten Ten app hetzelfde. Naja, bijna dan. Want deze portofoonapp staat altijd aan. Dus: wil je makkelijk de aandacht van je ouders, broertje, zusje of vriendin? Lees dan snel verder! In deze blog lees je wat Ten Ten is, hoe het werkt, welk besturingssysteem je nodig hebt en of de app veilig is.

Direct naar:

Wat is Ten Ten?

Ten Ten is een nieuwe app, waarmee je snel en direct met elkaar kunt praten. Je gebruikt het als een live-walkietalkie. Met een druk op de knop klinkt jouw stem in de woonkamer van je bestie. Ten Ten is echt gericht op contact met je beste vrienden.

Hoe werkt de Ten Ten app?

Eerst download je de app op je telefoon en log je in met Google, e-mail of TikTok. Daarna stel je een naam en profielfoto in. Wil je contact leggen met je vrienden? Dit kan door je persoonlijke Ten Ten-PIN te delen, of door de app toegang te geven tot je contacten. De app ziet dan wie van je contacten ook Ten Ten heeft.

Om met elkaar te praten, swipe je naar het profiel van een vriend en druk je de grote ronde knop in. Gelijk klinkt je stem dan door de luidspreker van de ander. Zelfs als het telefoonscherm op slot staat, ben je te horen. Precies zoals vroeger met de walkie talkie! Niet altijd even handig natuurlijk. Daarom kan je op het profiel van een vriend kiezen om diegene tijdelijk niet te horen of om iedereen te dempen.

Met welke besturingssystemen kan je Ten Ten downloaden?

Toen de app net uitkwam, kon je alleen met iOS Ten Ten downloaden. Sinds 18 april 2024 hoef je niet per se een iPhone te hebben, want ook voor apparaten zoals Samsung met het besturingssysteem Android is de app beschikbaar.

Is Ten Ten veilig?

De app bestaat nog niet zo lang en dat maakt het lastig om iets over de betrouwbaarheid te zeggen. Opvallend is dat je veel informatie met Ten Ten moet delen om de app te kunnen gebruiken. Zo wil de app toegang tot je contacten, microfoon en wil het toestemming om notificaties te kunnen geven. Als je kijkt naar de gebruikersvoorwaarden, krijgen de makers het recht om alles wat je uploadt te kopiëren, openbaar te maken en te verkopen. Maar dat is niet alles, ook je naam mag erbij worden vermeld.

Nog iets wat belangrijk is om in het achterhoofd te houden, is dat je dus kan inloggen bij Ten Ten via TikTok. Je kan jezelf dan de vraag stellen of deze app safe is. Experts twijfelen namelijk of TikTok niet regelrecht alle persoonsgegevens naar de Chinese overheid stuurt. Wil je hier meer over lezen? Tamara schreef een blog over een mogelijk landelijk TikTok-verbod.

Kliksafe en Ten Ten?

Bij het maken van de blog hebben wij veel lol gehad met de app, want we wilden Ten Ten natuurlijk testen! Zo kon ik heel makkelijk en snel aan een collega vragen welke smaak ijs hij wilde. Ideaal dus! Dat scheelde weer de trap op en af lopen met het warme weer :-). Maar nu halen we de app weer zo snel mogelijk van onze telefoons af, totdat er meer bekend is over de betrouwbaarheid en veiligheid van Ten Ten. Want: safety first!

Over de auteur:

Marlies is medewerker marketing & communicatie. Ze is gek op koken en wandelen met haar hondje Tommy. In het bos komt ze helemaal tot rust. Als Marlies een spelletje speelt, wordt ze onwijs fanatiek. Haar motto is daarom ook: winnen is beter dan meedoen!

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: