Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Parental control

 

Wat is parental control?

Parental control is de Engelse term voor ouderlijk toezicht. Het is een handige tool, die je helpt bij het reguleren van het internetgebruik van je kind. Je hebt met parental control grip op wat je kind online doet.

Welke functies heeft een goede parental control?

  • Je kunt maximale schermtijd instellen voor je kind
  • Je kunt ongewenste apps blokkeren
  • Je kunt bedtijd instellen voor je kind
  • Ook kun je je kind extra tijd geven als dat nodig is
  • Je kunt de telefoon van je kind op pauze zetten

 

Qustodio – dé parental control app

Kliksafe biedt ook een app voor parental control: Qustodio. Lees hier alles over Qustodio en probeer hem een maand gratis op proef.

Hoe houd je toezicht?

Vaak is er een hoofdgebruiker, die toegang heeft tot het gebruikersbeheer. Hij/zij kan, ook op afstand, instellingen doen voor alle gebruikers.

Zicht op je kind

Met parental control heb je zicht op wat je kind op internet doet. Dat geeft meteen goede richtlijnen voor een gesprek. Misschien heeft je kind zelf ook wel het gevoel dat er wat veel tijd in social media of spelletjes gaat zitten… Het werkt altijd nog het beste om als ouder met je kind te praten. Dan kun je meteen ook peilen in hoeverre je kind op andere vlakken mediawijs is, zoals bijvoorbeeld het zuinig zijn op je privacy.

Tips voor ouders

Als je parental control aanschaft, bespreek dan gelijk de instellingen met je kind. Je kunt samen afspreken hoeveel tijd per dag handig is om op internet te zitten. Je kan afspreken hoe je met apps omgaat, en welke apps je beter niet kan downloaden. Of hoeveel tijd voor het slapengaan de telefoon uitgaat. Ook het gebruiken van social media: spreek af wat goed voelt, en wat niet.

Als je samen met je kind afspraken maakt, staat het er vast meer achter dan wanneer je als ouder zonder overleg alles instelt.

Klaar voor ouderlijk toezicht? Bekijk onze gratis handleiding ouderlijk toezicht instellen of kijk op kliksafe.nl/qustodio.