Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Stichting Verantwoord Mediagebruik

SVM is in 2003 opgericht en heeft op 9 oktober van dat jaar RDNet overgenomen. Doel van SVM is het bevorderen van bewust en verantwoord mediagebruik in de breedste zin van het woord. Het bestuur vindt het belangrijk dat er voor gezinnen, scholen en organisaties een verantwoorde internettoegang is. SVM is een ideële stichting. Exploitatieoverschotten worden gebruikt om de producten en diensten te verbeteren en betaalbaar te houden. Sinds 1 juli 2011 zijn alle commerciële activiteiten van SVM ondergebracht in Kliksafe B.V. Dit vanwege de groei van de organisatie en de daardoor toenemende aansprakelijkheid. SVM is de enige aandeelhouder van Kliksafe B.V., waardoor de ideële doelstelling gewaarborgd blijft.

Bestuur SVM

Mr. C.J.R. van Binsbergen

Rudolf van Binsbergen is sinds 2016 lid van het bestuur van SVM. In het dagelijks leven is hij werkzaam als advocaat, voornamelijk in het vastgoed- en het contractenrecht. Verder bekleedt hij meerdere functies in besturen en toezichthoudende organen.

Rudolf is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij houdt van muziek en is zelf een tijdlang kerkorganist geweest. In zijn spaarzame vrije momenten is hij op de orgelbank te vinden.

Ing. A.A. Gorter

Ton Gorter was in 2003 betrokken bij de oprichting van de Stichting Verantwoord Mediagebruik, en is met een onderbreking van 2011 t/m 2014 steeds medebestuurder van de stichting geweest. In het dagelijks leven geeft hij als opleidingsmanager leiding aan Bouwkunde- en ICT-opleidingen op het Hoornbeeck College in Amersfoort. Samen met zijn vrouw Marleen heeft hij vijf kinderen en twee kleinkinderen. Verder is hij ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Amersfoort. In de tijd die overblijft, wordt hij regelmatig met camera-uitrusting gesignaleerd in één van de vele natuurgebieden die ons land rijk is.

H. Vos

Henk Vos is voorzitter van SVM. Vanaf de oprichting van SVM was hij nauw betrokken bij de overname van RDNet en de introductie van Kliksafe. Eerst als voorzitter van het stichtingsbestuur, later als voorzitter van de Raad van Commissarissen. De betrokkenheid bij Kliksafe kwam vanuit het belang dat het onderwijs had (en heeft) bij een goed en betrouwbaar internetfilter. Als directeur van de VGS, de belangenorganisatie voor het reformatorisch onderwijs, zijn contacten gelegd en deze duren tot op heden voort. Terugkijkend, zegt hij, waren de eerste jaren pionieren. Geleidelijk kwam er meer lijn in organisatie en dienstenaanbod en nam het aantal afnemers toe. Nu staat er een mooi bedrijf met een prachtig product! De noodzaak van een goed filter is in al die jaren niet verminderd, maar juist toegenomen. Met de toevoeging van telefonie is een verdere stap in de ontwikkeling van de organisatie gezet. Henk Vos is inmiddels gepensioneerd en heeft naast zijn betrokkenheid bij SVM nog een aantal andere bestuurlijke taken, o.a. in de Hersteld Hervormde Kerk, bij de SGP en ook is hij lid van de Raad van Toezicht van een zorginstelling.

Overige gegevens

Stichting Verantwoord Mediagebruik
Postbus 168
8070 AD Nunspeet

Giften zijn welkom op IBAN NL83RABO0385806361 t.n.v. Stichting Steun Verantwoord Mediagebruik te Nunspeet.