Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Hoe kan ik de locatie van mijn kind zien?

Hoe kan ik zien waar mijn kind is?

Waar is mijn kind? Hoe lokaliseer ik mijn kind? Een van de grootste angsten van ouders of opvoeders: dat je kind op een dag verdwaalt of wegloopt. Maar geen zorgen meer! Er zijn nu allerlei manieren om de locatie van je kind te zien. We leggen de 3 beste opties aan je voor.

Met de ouderlijk toezicht app Qustodio

Heeft je kind een telefoon? Dan kun je het beste voor een ouderlijk toezicht app kiezen.

Met de ouderlijk toezicht app Qustodio, kun je de locatie van al je kinderen zien. Qustodio heeft een functie: Family Locator. Je kunt daarmee van elke gebruiker zien waar hij/zij is. Ook kun je op de apparaten van je kind(eren) vaste locaties instellen. Plaatsen waar je kind vaak komt, bijvoorbeeld school, voetbal of muziek. Als je kind daar is gearriveerd, krijg jij een melding. Hoe veilig wil je ’t hebben! De app heeft nog veel meer ouderlijk toezicht functionaliteiten, een overzicht vind je hier. Zo kun je websites blokkeren voor je kind, kun je zien wat je kind kijkt op YouTube, welke zoektermen het gebruikt op internet, en nog meer.

Tip: je kunt Qustodio een maand gratis en vrijblijvend testen. Eerst meer info? Hier lees je alles over Qustodio.

Met een horloge met GPS tracker

Heeft je kind nog geen telefoon? Dan kun je hem of haar een horloge geven, waarin een GPS tracker zit. Via een tracking app kun je dan je kind volgen. Vaak heeft een GPS-horloge ook een belfunctie, zodat je makkelijk contact met je kind kunt maken. Nadeel is wel dat je om te kunnen bellen, speciaal een sim-kaart moet aanschaffen.

Met een Apple Airtag

Heb je een Apple telefoon? Dan is een Airtag een goede optie. De tag is bedoeld om een locatie te traceren. Dat kan zijn van je kind, maar ook van je koffer of fietssleutel. Als je kind een Airtag aan bijvoorbeeld zijn fietssleutel heeft, weet jij waar het is. Je kan dus meerdere Airtags hebben. Je hoeft hiervoor geen aparte app te installeren, het werkt standaard met je iPhone. Het werkt niet zo nauwkeurig als een GPS-functie op een telefoon of een GPS-horloge. Dit omdat de Airtag geen GPS-functie heeft, maar vertrouwt op de iPhones en Apple-apparaten van anderen in de buurt.

Deel dit bericht op: