Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Online geen wachtrijen

Waar kunnen wij je mee helpen?

Vrije modemkeuze

Vanaf 28 januari is de vrije modemkeuze een feit. Dat betekent dat je als klant niet meer afhankelijk bent van de keuze van je internetaanbieder, voor het apparaat dat de verbinding maakt met internet. Uiteraard is dat bij Kliksafe ook het geval. Je ontvangt bij het afsluiten van een abonnement standaard een huurmodem. Kies je voor een eigen modem, neem dan contact met ons op.

Eigen modem

Gebruik je een eigen modem, dan heeft dat gevolgen voor de support die wij leveren.


Enkele aandachtspunten

  1. Je dient je modem en andere (rand)apparatuur zelf aan te sluiten en in te stellen. Je bent verantwoordelijk voor het goed en veilig functioneren van je modem.
  2. Heb je vragen over het aansluiten en instellen van het modem, neem dan contact op met de leverancier van je apparatuur. Wij leveren daar geen support op.
  3. Je bent zelf verantwoordelijk voor een veilige en correcte werking van je modem. Zorg dat altijd de nieuwste software-updates zijn geïnstalleerd.

 

Handmatige instellingen

KPN / E-Fiber

  • Als je gebruik maakt van een xDSL- of een glasvezelverbinding via KPN of E-Fiber, moet je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Deze kun je terugvinden in mijnkliksafe.nl: klik op je naam (rechtsboven in beeld, blauwgekleurd) en kies voor ‘Technische gegevens’.
  • VLAN: 6
  • MTU: wordt meestal in het modem automatisch geregeld. Anders dien je dat in te stellen op 1452.

 

CAIW

  • VLAN: 201
  • Router moet DHCP-requests doen op VLAN 201

 

Technische eisen

Klik hier voor een overzicht van technische eisen voor eigen apparatuur.

Retourneren huurmodem

Wanneer je besluit om een eigen modem in te gaan zetten en je hebt een huurmodem van ons, dan moet je het huurmodem inclusief converter naar ons terug sturen (in geval van een glasvezel aansluiting). Beide zijn eigendom van Kliksafe. Na ontvangst kunnen we de maandelijkse huurprijs stopzetten. In geval van een xDSL-verbinding hoeft enkel het modem retour.

Voorwaarden

Als het gebruik van eigen apparatuur zorgt voor schade, storing of onveiligheid aan ons netwerk of bij andere gebruikers van ons netwerk, kan Kliksafe de schade die is ontstaan bij jou in rekening brengen of je (tijdelijk) afsluiten van het netwerk.

Terug naar beginpagina