Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Over mediaopvoeding

87,5%: mediaopvoeding is moeilijk

enquete mediaopvoeding

Een groot deel van de ouders geeft aan dat mediaopvoeding moeilijk is: wel 87,5%. En geen één ouder koos voor ‘Mediaopvoeding is makkelijk’.

Ouders geven vooral aan dat het moeilijk is omdat ze het gevoel hebben er zelf niet genoeg vanaf te weten.

Een eerste tip is om je kind om uitleg te vragen. Vaak weten kinderen en jongeren veel meer van de online wereld dan wij, omdat ze ermee opgegroeid zijn. En het is best tof om les te krijgen van je kind. Zo kun je meteen meer met elkaar praten over media en het gebruik ervan.

 

Informatie over mediaopvoeding

Ouders zoeken informatie over mediaopvoeding vooral op door erover te lezen: in de krant, in tijdschriften en boeken. Ook worden vrienden en familie vaak om advies gevraagd.

Mediaopvoeding doe je niet alleen. 64% van de ondervraagden geeft aan dat het een combinatie moet zijn: op school en thuis, met thuis als belangrijkste basis en de school als aanvulling.

We hopen dat we met elkaar meer informatie en tips kunnen delen, om elkaar te helpen in deze belangrijke taak. Heb je tips voor ons, onderwerpen waar je graag meer informatie over zou willen hebben: laat het ons weten! Dat kan door te mailen naar communicatie@kliksafe.nl.

 

NB: Lees onze blogs over mediaopvoeding (bijvoorbeeld deze 7 tips, of over een internetfilter voor je kind).