Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Netneutraliteit

Netneutraliteit Kliksafe: wat is het?

Vanaf 1 januari 2013 is de wet op netneutraliteit van kracht. Daaronder valt het bieden van een vrij en open (neutraal) internet. Dat betekent dat providers die een filter bieden -zoals Kliksafe- verplicht zijn hun klanten de mogelijkheid te bieden om het filter tijdelijk uit te schakelen. Deze handeling mag niet met tussenkomst van de provider gebeuren.

Hoe Kliksafe hier mee omgaat
Onze klanten kiezen voor Kliksafe omdat ze het filter zelf niet kunnen uitzetten én omdat Kliksafe het beste internetfilter heeft. Natuurlijk wil Kliksafe ook aan de wet voldoen en heeft daarom voor de volgende oplossing gekozen.

Hoe werkt het?

Voor alle klanten is er een wachtwoord beschikbaar. De wachtwoorden zijn in beheer bij een stichting (SVM). Als je je filter tijdelijk wil uitschakelen, stuur je een mail via de website svm.kliksafe.nl en ontvang je direct een wachtwoord. Met dit wachtwoord heb je toegang tot alle websites van internet.

Bezoek je een geblokkeerde website, dan krijg je een stopscherm te zien. Als je het wachtwoord invoert, kun je wel op de betreffende website. Je kunt de site bekijken in de browser waar je op dat moment mee werkt. Bij het afsluiten van de browser is het filter weer actief.

Je kunt het wachtwoord zo vaak gebruiken als je wilt.

Wachtwoord wijzigen of deactiveren

Op svm.kliksafe.nl kun je je wachtwoord ook deactiveren of een nieuwe aanvragen.