Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Waarom Kliksafe?

Kliksafe is aanbieder van gefilterd internet. We zijn niet de enige in Nederland, maar wel de enige voor wie het filter de reden is van het bestaan: bij andere aanbieders kan je het filter als optie erbij nemen. Bij Kliksafe is het filter altijd gekoppeld aan de verbinding. We willen dat ook niet anders.

Hoe werkt filteren?
Er zijn in de wereld tientallen fabrikanten van internetfilters. Het filteren van internet is tegenwoordig best complex. Vroeger was het simpeler: als je bijvoorbeeld niet wilde dat je toegang had tot 888.com (een goksite) dan hoefde je alleen maar de naam 888.com op een lijst te zetten van te blokkeren websites en klaar. Tegenwoordig is dat een stuk ingewikkelder. In de eerste plaats maken de meeste websites gebruik van heel veel andere websites. Wanneer je de ene site blokkeert kan dat dus gevolgen hebben voor een andere site. Met name sites die afbeeldingen of video’s aanbieden moet je dus goed in de gaten houden en kan je niet zomaar helemaal blokkeren.
Daarnaast zijn er technische ontwikkelingen, zoals encryptie (versleuteling), die het filteren moeilijk maken.

Een internetprovider die een filter wil aanbieden, bouwt zo’n filter dan ook niet (meer) zelf, maar koopt deze in bij een gespecialiseerd bedrijf. Zo’n bedrijf heeft vaak meer dan 100 medewerkers in dienst die zich fulltime bezighouden met de ontwikkeling van het filter. Er zijn wereldwijd enige tientallen van dit soort bedrijven.

Hoe doet Kliksafe het?
Als je als internetaanbieder kiest voor zo’n filter, kan je dat op twee manieren doen.
De eerste manier is om een systeem te kiezen en toe te voegen aan je dienstenpakket. Je kiest een aantal opties die het systeem van de fabrikant biedt en klaar. Feitelijk verkoop je dan het systeem van de filterleverancier 1:1 door.
Kliksafe heeft niet voor deze methode gekozen. Domweg omdat in onze optiek het filter veel te belangrijk is om zo ‘uit de doos’ aan te bieden aan klanten. Wij willen het filter zelf kunnen ‘finetunen’ en toespitsen op de wensen van onze klanten. We willen het systeem tot in alle finesses ‘kennen’.

Kliksafe is daarom niet gewoon klant geworden van een filterleverancier, maar is partner geworden van zo’n bedrijf. Onze keus is een aantal jaren geleden gevallen op het Engelse bedrijf Smoothwall. Zij houden zich al sinds 2001 bezig met het filteren van websites en doen dat zo goed dat bijna de helft van de Engelse scholen daar klant is geworden.

Wij beheren zélf het filter
Doordat we partner zijn geworden, worden we actief betrokken bij de ontwikkeling van het product. Verder beheren we het filter zelf, en kunnen we zaken regelen, toevoegen en aanpassen – waardoor het filter steeds slimmer wordt.  

Zoals je ziet is voor Kliksafe het filter heel belangrijk. Daarom houdt een team van vijf medewerkers zich hier dagelijks mee bezig. Dat is de reden dat ons filter iets meer kost dan bij een ander. Maar je krijgt er ook wat voor terug, namelijk: een filter dat doet wat je wilt. En een deskundige groep mensen om op terug te vallen als er iets niet naar je zin is.