Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Filterprofielen

Handvatten voor het kiezen van juiste filterprofiel
We helpen graag bij kiezen van het juiste filterprofiel. Moeten gebruikers wel of niet op YouTube kunnen bijvoorbeeld? Het kan zijn dat u voor uw organisatie heel YouTube open niet wenselijk vindt, maar dat u onderdelen ervan open zet.

Daarom vindt u hieronder een aantal handvatten om een profiel te kiezen:

Profiel Geel – als u het belangrijk vindt dat gebruikers naast de toegestane lijst (zie profiel Blauw) vrij kunnen zoeken op internet en YouTube, waarbij ongewenste content wordt geblokkeerd. Voor de gebruikers kan optioneel de YouTube veilige mode aangezet worden. Dit is een functie van YouTube waarmee 18+ materiaal niet wordt getoond.

Profiel Groen – als u een deel, of alle gebruikers ruimte wilt geven om naast toegestane sites ook vrij op internet te kunnen. Daarbij wordt ongewenste content geblokkeerd en hebben gebruikers naast de toegestane lijst geen toegang tot YouTube.

Profiel Blauw – als u gebruikers alleen toegang tot internet wilt geven voor de whitelist. Alleen goedgekeurde websites staan open. Ook de bijbehorende YouTube-video’s kunnen dan worden toegestaan. (Voor sommige functies is https-inspectie nodig.)

Daarnaast kunt u socialmedia-apps apart blokkeren.

Natuurlijk kunt u het filter naar wens laten inregelen en bent u niet verplicht gebruik te maken van de standaardprofielen.

Vragen?

Neem contact met ons op. We staan u graag te woord.

Contact