Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Wat is Kliksafe Care?

Met Kliksafe Care hebt u een gereguleerde internettoegang, die aansluit bij de zelfredzaamheid van de cliënt. Voor de een is dat alleen een paar veilige websites voor persoonlijk gebruik. Voor een ander regelt u volwaardige internettoegang met bescherming tegen ongewenste informatie. Verschillend per cliënt en altijd afgestemd op het individu. Daarnaast kunt u gebruik maken van vijf voorgedefinieerde beveiligingsniveaus die aansluiten bij de behoeftes van uw cliënten.

Online begeleiden

Een begeleider kan naast een cliënt gaan zitten bij het internetten. Dat is heel veilig, maar ook heel kostbaar. Met online monitoring kan de begeleider de cliënt zelfstandig achter internet laten, omdat de techniek de cliënt begeleidt. Rapportages zoals de top 50 zoektermen en het aantal bezochte websites laten zien welke zoekwoorden zijn gebruikt, welke websites werden bezocht en hoeveel tijd de cliënt internet gebruikte. Oftewel, de begeleider heeft inzichtelijk wat de cliënt doet.

“Door samen afspraken te maken, leert uw cliënt zelfstandig veilig te internetten.”


Alert

Safeguarding zorgt voor een real time alert, zodra het misgaat. De begeleider ontvangt dan een alert dat de cliënt informatie probeert op te zoeken die voor een onveilige situatie kan zorgen. Denk aan informatie als suïcide, wapens, drugs, extremisme. Met dit alert weet de begeleider dat de cliënt ondersteuning nodig heeft en kan hij direct helpen.

 

Leren

Informatieve blockpages helpen de cliënt bewust te worden van de online risico’s, doordat de blockpages uitleggen waarom een website even niet toegankelijk is. Ze geven een tip hoe het anders kan en waar de cliënt terecht kan om alsnog bij geschikte informatie te komen. De integrale benadering van Kliksafe Care beschermt, begeleidt en leert de cliënt internet veilig te gebruiken en ondersteunt de begeleider bij de zorg.

Samen veilig online.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Contact