Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Zwarte pakken of luchtig sfeertje

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 20 september 2018

Leuk om kennis te maken, ik ben Nelleke, marketing en communicatiedame bij Kliksafe. Mijn collega Hanneke heeft me deze baan bezorgd. Ze had via via gehoord dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, en belde me op. Eerlijk? Ik moest best even slikken. Want Kliksafe, dat was in mijn hoofd een heel saai bedrijf, waar allemaal mannen in driedelig pak en strenge gezichten rondliepen. Maar nu kon ik dat eens zelf gaan meemaken. Dus ik ben op gesprek gegaan, en daar ben ik nog steeds blij om. Misschien zijn er wel meer mensen die stiekem dit beeld van Kliksafe hebben. Tijd voor een inkijkje in het échte Kliksafe.

Het team van Kliksafe bestaat uit zo’n veertig mensen. De directie, de zogenaamde staffuncties (P&O, financiën, het bedrijfsbureau), techniek, het klantcontactcentrum, onderwijs en zakelijk, productdevelopment én mijn eigen afdeling: marketing en communicatie. Dat lijkt een heel groot, hokjesachtig gebeuren, maar in de praktijk wordt er heel veel samengewerkt en ken je elkaar allemaal. Zou het komen door de schermpauzes? We hebben elke ochtend en elke middag een kwartier schermpauze, waarin we vaak een rondje lopen. Heerlijk om even de wind om je hoofd te voelen na al dat zitten (dat vind ik dan, ik ben niet zo goed in stilzitten). En tof, want je leert je collega’s goed kennen. Leuke gesprekken ontwikkelen zich tijdens die rondjes. Dingen waar je nog over nadenkt, waar je om lacht, waardoor je soms in drukke tijden heel even op adem kan komen en daarna weer fris en fruitig aan ‘t werk kan.

Nu is er een groep collega’s die erg veel van buiten zijn houdt (daar hoor ik dan ook weer bij), en die gaat tussen de middag ook nog een half uur lopen, in de lunchpauze.

Ook op kantoor houden we de sfeer luchtig: de ramen staan open, de lamellen aan de kant, en vooral ook: de kantoordeuren staan altijd open, behalve als iemand een overleg heeft. Fijn, je kan overal zo even binnenlopen om te overleggen.

Kliksafe is een bedrijf, dat handelt vanuit christelijke waarden. Dat uit zich vooral in de manier waarop we met elkaar omgaan. Eerlijk. Empatisch. Met oog voor wie je bent. En het uit zich in hoe we de week beginnen met elkaar: elke week houdt een van de collega’s een korte weekopening. Een minuut of tien, waarin je iets deelt dat je de afgelopen tijd heeft beziggehouden, waar je iets van hebt geleerd, waar je anderen weer mee kan inspireren of een hart onder de riem kan steken. We bidden met elkaar, voor zorgen die er zijn (zichtbaar en onzichtbaar), voor energie en wijsheid voor het werk. Een fijn moment, en een goed begin.

Als ik aan mijn werk denk, heb ik eigenlijk altijd een glimlach. Het is druk, er is veel te doen, maar de sfeer is warm en open, en er is altijd ruimte voor een grapje, een compliment, nieuwe ideeën. Een informele sfeer, waar iedereen het waard is om gehoord te worden en mee te denken.

Een nadeel? Hmm… die rondjes lopen, die doen we eigenlijk ook gewoon omdat het wel moet. Er wordt namelijk zo vaak getrakteerd bij Kliksafe, dat je anders binnen een jaar een nieuwe outfit zou moeten aanschaffen, wegens niet-meer-passen. Iedereen die jarig is, trakteert. Iedereen die vergeet zijn computer te locken, per ongeluk een mailtje naar het hele bedrijf stuurt in plaats van naar één persoon, óf een virus binnenhaalt (ondergetekende) – trakteert. En dan is de directie ook nog zo: een warme dag, een zakelijk succes… je raadt het al. We vieren graag wat er te vieren valt, dus als je komt solliciteren (doen!), zeg dan vooral je abonnement op de sportschool niet af, doe de hond niet de deur uit, en plak de banden van je fiets. Tot gauw!

Over de auteur:

Nelleke werkt op de afdeling marketing en communicatie bij Kliksafe. Ze houdt van schrijven, lezen, snowboarden, muziek en reizen. Snapt niks van proxyservers en dat soort dingen, en op haar kantoor hangt de muur vol met vellen papier. Met quotes, met tekeningen: alles wat inspireert en motiveert.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (4)

Nelleke
2 september 2019 10:03

Dag Leon, we werken inderdaad allemaal vanuit ons kantoor op Nunspeet. Dank je wel!

Leon van Lint
28 augustus 2019 12:38

Werken jullie allemaal op 1 locatie ? Zo ja waar? Ga door met het goede werk.

Nelleke
20 oktober 2018 16:53

Dank je wel!

Harko de Jonge
20 oktober 2018 00:22

Hoi Nelleke, Leuk verhaal! Succes met het vervullen van die vacatures!

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.