Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

iDEAL wordt straks Wero – alles wat je moet weten

#Nieuws #Online risico's

Geplaatst op 4 juli 2024

iDEAL, wie kent het niet? Dit betaalmiddel gebruik je waarschijnlijk al jaren om online spullen te kopen. Binnenkort verandert dit, want iDEAL wordt Wero. Waarom is dat eigenlijk? En wanneer? Maar ook: wat betekent Wero, hoe werkt het en hoe veilig is het? Je leest het in deze blog.  

Waarom verdwijnt iDEAL? 

Nou, dat zit zo: iDEAL was jarenlang in bezit van ING, Rabobank en ABN AMRO, maar dat is veranderd. Vorig jaar oktober nam European Payments Initiative (EPI), het Europese samenwerkingsverband van banken, iDEAL over. En EPI ontwikkelt een digitale portemonnee voor heel Europa, genaamd Wero. Hierdoor wordt iDEAL overbodig en dus vervangen. 

Wanneer verdwijnt iDEAL? 

Bij ons is het nog niet zover, maar in België biedt de eerste bank sinds juli 2024 Wero als betaalmiddel aan. Ik hoor je al denken: maar wanneer gebeurt dat hier dan? Nou, in Nederland wordt dit waarschijnlijk begin 2026 - vanaf dan is Wero de nieuwe digitale portemonnee van Europa.  

Wat betekent Wero? 

Als je kijkt naar de betekenis van Wero, zie je een samensmelting van ‘we’ en ‘euro’. Hiermee wil EPI volgens de CEO uitstralen dat Wero het online betaalmiddel van Europa is. Ook gaf ze aan dat er gekozen is voor de naam Wero omdat het op ‘vero’ lijkt, wat ‘waarheid’ betekent in Latijnse talen.  

Hoe werkt Wero? 

Eerst download je de app op je device en maak je een Wero-account aan. Je koppelt één of meerdere bankrekeningen aan het account en als je wil, kan je ook je contactenlijst synchroniseren. Zo maak je makkelijk geld over naar familie en vrienden. En online betalen? Simpel én veilig. Je scant de QR-code op de website of in de app van de verkoper, bevestigt het bedrag en voltooit de betaling met een vingerafdruk, gezichtsherkenning of pincode. Wil je nog meer gemak? Bij aangesloten webshops binnen de Wero-app kan je producten vergelijken, bestellen en betalen, zonder de app te verlaten. 

Is Wero veilig? 

Veiligheid en privacy zijn ontzettend belangrijk. Wero zorgt hier op verschillende manieren voor. Het overgemaakte bedrag komt direct bij de ander op de bankrekening terecht, wat niet bij andere betaalmiddelen het geval is. Om het nog veiliger te maken, versleutelt en beveiligt Wero alle gegevens die via de app opgeslagen of verstuurd worden. En zie je iets geks bij je betaaloverzicht? Dan kan je dit direct melden en blokkeren. 

Dus: ben jij al klaar voor het online betaalmiddel van de toekomst? Wij wel!

Over de auteur:

Marlies is medewerker marketing & communicatie. Ze is gek op koken en wandelen met haar hondje Tommy. In het bos komt ze helemaal tot rust. Als Marlies een spelletje speelt, wordt ze onwijs fanatiek. Haar motto is daarom ook: winnen is beter dan meedoen!

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: