Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wat is Facebook en hoe gebruik je het?

#Mediaopvoeding

Geplaatst op 1 januari 2024

Facebook is één van de populairste social mediaplatforms ter wereld. De kans dat je iemand kent die het gebruikt, is heel groot. Maar wat is Facebook precies, en hoe gebruik je het? In deze blogpost geven we je een uitgebreide uitleg over Facebook: van de geschiedenis en functies tot tips en trics voor effectief gebruik.

Geschiedenis van Facebook

In februari 2004 zat Harvardstudent Mark Zuckerberg op zijn studentenkamer. Daar lanceerde hij met een paar medestudenten het social mediakanaal Facebook. Wat begon als een netwerk voor studenten, groeide al snel uit tot een wereldwijd fenomeen!

Belangrijkste functies van Facebook

De app geeft je de mogelijkheid om een berichten te delen, foto's en video's te uploaden, groepen en evenementen te maken, en pagina's te volgen die je interesseren. Ook kan je een verhaal delen met je vrienden. Een verhaal blijft 24 uur lang zichtbaar. En vrienden maken? Dat doe je door met de zoekfunctie iemand op te zoeken en op de knop 'Vriend toevoegen' te klikken. Of kijk bij 'de mensen die je misschien kent'. Deze baseert de app op de vrienden die je al hebt!

Hoe maak je een Facebook-account?

Het aanmaken van een account is eenvoudig. Ga naar de Facebook-website, voer je gegevens in en volg de stappen om je profiel op te zetten.

Veiligheid en privacy op Facebook

Het platform biedt verschillende instellingen om je gegevens te beschermen en te bepalen wie je informatie kan zien. Wil jij je privacy beheren? Het bekijken en aanpassen van de privacy-instellingen doe je zo:

  1. Tik rechtsbovenin op je eigen profielfoto.
  2. Scroll omlaag en klik op ‘Instellingen en privacy’.
  3. Klik op ‘Privacycontrole’.
  4. Kies een tegel met instellingen om je privacy te bekijken.
  5. Pas je voorkeuren aan.

Tips voor effectief gebruik van Facebook

  1. Stel privacy-instellingen in om je gegevens te beschermen.
  2. Gebruik groepen en evenementen om in contact te blijven met mensen.
  3. Volg pagina's en personen die je interesseren voor een gepersonaliseerde ervaring.

Facebook is een krachtig platform dat talloze mogelijkheden biedt om in contact te blijven met anderen. Door de juiste instellingen en functies te gebruiken, kun je een veilige en fijne ervaring hebben op Facebook.

Over de auteur:

Marlies is medewerker marketing & communicatie. Ze is gek op koken en wandelen met haar hondje Tommy. In het bos komt ze helemaal tot rust. Als Marlies een spelletje speelt, wordt ze onwijs fanatiek. Haar motto is daarom ook: winnen is beter dan meedoen!

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: