Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Welke internetsnelheid?

#Techniek

Geplaatst op 17 juni 2021

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Kies je voor veilig internet van Kliksafe? Dan kom je tijdens het bestellen voor de keuze te staan: welke internetsnelheid past bij mij? In deze blog helpen we je een eindje op weg.

Glasvezel of DSL?

Kliksafe levert in de meeste gevallen internet via twee verschillende netwerken: DSL en glasvezel. DSL maakt gebruik van een koperen telefoonlijn en is op de meeste adressen beschikbaar. Dit netwerk is stabiel en (afhankelijk van hoeveel buurtgenoten online zijn) ook snel. Glasvezel is een techniek die gebruik maakt van lichtsignalen door een glazen lijn. Dit zorgt voor een razendsnelle verbinding. Met glasvezel zijn hogere snelheden haalbaar. Doe de postcodecheck om erachter te komen wat er beschikbaar is op jouw adres.
Wil je meer weten? Lees het verschil tussen glasvezel en DSL.

Welke snelheid? 50-100-200?

De aanduiding Mb of Mbit/s betekent: megabit per seconde. Mb bepaalt hoe snel je kan internetten. Hoe hoger het getal, hoe sneller je internetverbinding. Hoe snel jouw internetverbinding moet zijn, is afhankelijk van je situatie. Hieronder een paar voorbeelden.

Tot 50 Mb

De meeste abonnementen beginnen bij 50 Mb. Als je alleen woont of met zijn tweeën, is 50Mb meer dan voldoende. Je kunt tegelijkertijd surfen, filmpjes kijken, muziek luisteren of een dienst streamen.

100 Mb

Dit abonnement is perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Iedereen kan zonder problemen tegelijkertijd videobellen voor school of werk, video’s of muziek streamen, op het web surfen en een online spelletje doen.

200 Mb

Voor grotere gezinnen met wat oudere kinderen, zal het verbruik toenemen. Vader moet videobellen voor het werk, terwijl de jongste dochter een serie streamt. En zoonlief kijkt een filmpje op YouTube of speelt een spel. In deze situatie past 200 Mb goed.

300 Mb en daarboven

Alles boven de 300 Mb is voor grootverbruikers. Ben je zo’n grootverbruiker, dan wil je gewoon het allerbeste: met meerdere apparaten in 4k (hoge kwaliteit) resolutie streamen, downloaden van grote bestanden en iedereen in het gezin moet met meerdere apparaten tegelijkertijd online kunnen zijn.

Check je wifi

Je internetsnelheid is het snelste als je apparaat verbonden is met een internetkabel. Maar de meeste gebruikers zijn draadloos verbonden: wifi heet dat. Naast een snel internetabonnement heb je dus ook een goede wifiverbinding nodig. Wil je weten hoe je je wifi goed instelt? Lees onze pagina met tips voor wifi.
Welke snelheden biedt Kliksafe op jouw adres? Doe de postcodecheck.

Over de auteur:

Robert werkt als online marketeer op de afdeling marketing & communicatie bij Kliksafe. Robert is altijd op hoogte van de laatste trends op het gebied van online media en hij is gek op gadgets: van computers tot drones.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: