Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Oudere berichten

14-07-2022 Informatie over modems

– Inzetten reservemodem: installeert u een reservemodem bij een klant en vraagt u bij ons een nieuw reservemodem aan, dan ontvangen wij graag de naam en adresgegevens van de klant – bij wie het modem is geplaatst.
– Gebruik eigen modem: het modempakket dat we sturen naar FttH-klanten, bevat naast het modem een converter, indien van toepassing.
* Zet u een ander modem (geen huurmodem van ons) in bij onze klanten die een modem hebben toegestuurd gekregen en dat retour gestuurd wordt – dan moet de converter ook retour.

14-07-2022 Installatieverzoeken

1. Belangrijk punt is de communicatie. De orderdesk vraagt dan ook om regelmatig een terugkoppeling te geven, en zo snel mogelijk te reageren op een vraag – zodat we op de hoogte zijn van het verloop van de installatie. 
2. In de aanvraag staat een opleverdatum. Plan de installatie minstens 1 dag later dan de datum in de mail. De oude verbinding blijft over het algemeen langer actief.  
3. Controleer vooraf bij de klant of het modem al ontvangen is. Dit voorkomt dat u onnodig 2 keer naar de klant moet. 
4. Als wij een installatieverzoek doen, kijken we naar de afstand. We gaan uit van max 10 km. Nu is het zo dat het systeem een rechte lijn trekt. Is het echter meer dan 10km, of bent u niet in de gelegenheid om de installatie te doen, geef dit dan zo snel mogelijk aan. Wij kunnen dan een andere partner aansturen.

06-07-2022 Basisinstallatie aangepast

We hebben op deze pagina de basisinstallatie bijgewerkt,  zodat het overeenkomt met de pagina voor particulieren.

De monteur sluit een computer, laptop of tablet aan via bekabeling of wifi. 

  • Als het via bekabeling gaat, maakt de monteur gebruik van de bestaande kabels.
  • Bij vaste telefonie sluit de monteur 2 telefoontoestellen aan met max. 2 verschillende telefoonnummers. 
  • De monteur sluit -indien aanwezig- een mobiele telefoon draadloos aan op het netwerk.
  • Als alles werkt op een pc, laptop of tablet en de telefonie werkt, zal de monteur een snelheidstest doen. Hij doet dit bekabeld, omdat dit de juiste snelheid weergeeft.

Extra werkzaamheden voor de klant is mogelijk. Deze worden door de partner direct aan de klant gefactureerd.

12-04-2022 Tariefswijziging per 1 mei 2022

Onze klanten met een FttH-verbinding van KPN hebben een aankondiging gehad van een prijswijziging per 1 mei. Tegelijkertijd hebben we ook gemeld dat zij in de komende periode een snelheidsupgrade ontvangen. Dit is een combinatie van een inflatiecorrectie op de prijs en een herinrichting van onze producten.

Producten en prijzen per 1 mei 2022
Per 1 mei zijn de volgende producten beschikbaar bij Kliksafe.

Vetgedrukt de nieuwe prijzen, lichtgrijs de huidige prijzen.
 

25-02-2022 E-mailadressen wijzigen

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om het e-mailadres van een klant te wijzigen. Klanten kunnen dit wel zelf wijzigen. We onderzoeken momenteel of we deze functionaliteit op een vernieuwde manier terug laten komen.

01-01-2022 FilterNet (EO) servers offline

De verouderde FilterNet-app servers zijn vanaf 1 januari 2022 uitgeschakeld en offline. Om de FilterNet app te verwijderen doorloopt u deze stappen.
Klanten die nog steeds gebruik maakten van de EO FilterNet app, adviseren we de vernieuwde filterapp.

26-11-2021 Einde repeateractie

Het einde van de repeateractie is in zicht. Per 1 december stopt de repeateractie. Dit houdt in dat na 1 december nieuwe aanmeldingen geen voucher meer ontvangen. De actie is inmiddels van onze website gehaald. Een voucher voor 1 december ontvangen? Deze is te verzilveren tot 31 december 2021.

We zullen u op de hoogte houden van nieuwe acties.

18-03-2021 Opvolger 5490: Fritz!Box  5530

Binnenkort nemen wij afscheid van de 5490 en gaan we gebruik maken van de opvolger: Fritz!Box 5530.

29-01-2021 Nieuwe apps

De nieuwe FilterNet-app is actief!
Deze vervangt het oude FilterNet. Hierdoor komt Kliksafe Mobi ook te vervallen.
Meer informatie hierover vindt u op de FilterNet-pagina.

29-01-2021 Bij een nieuwe aanvraag

Het gebeurt regelmatig dat een partner bij een aanvraag zijn eigen e-mailadres invult, in plaats van het mailadres van de klant. Dat is niet zo handig. Het ingevulde e-mailadres wordt namelijk automatisch het inlogadres voor MijnKliksafe van de klant.

De klant moet een eigen e-mailadres als inlog hebben voor MijnKliksafe en wordt op dit mailadres ook op de hoogte gehouden van het orderverloop.
Tevens kan het voor u problemen geven met het inloggen in uw partnerweb.

29-01-2021 Partnerweb en Glasvezel vraagbundeling

Alle glasvezelverbindingen van Deltafiber (voorheen Glasvezelbuitenaf) moeten via onze site aangevraagd worden, op https://www.kliksafe.nl/vraagbundeling/
Op het aanmeldformulier vult u dan uw partnernummer in. U ontvangt daar automatisch uw provisie over. Deze klanten zijn vooralsnog niet zichtbaar in uw partnerweb.

17-07-2020 Update FRITZ!Box en FRITZ!Repeater

AVM brengt een grote update uit voor de FRITZ!Box en FRITZ!Repeater: FRITZ!OS 7.20. Het nieuwe OS heeft WPA3-ondersteuning, betere MESH-steering en mogelijkheden voor openbare wifi-hotspots.

Lees meer

23-04-2020 Flatcables

Er zijn partners die gebruik maken van flatcables. RoutIT en KPN zijn hier geen voorstander van, omdat het invloed kan hebben op de performance.
Dus een vriendelijk verzoek: gebruik gewone kabels, en geen flatcables. Bij een storing wordt als eerste aangegeven dat die vervangen moeten worden. Dit voorkomt onnodige vertraging.

23-04-2020 Actie 2 maanden gratis verlengd

De lopende actie waarin u nieuwe klanten 2 maanden gratis internet mag aanbieden, wordt verlengd tot eind september. We willen u daarmee een steuntje in de rug geven.

De voorwaarden nogmaals:

  • het moet een nieuwe Kliksafe-klant zijn (mail only en filterbox-klanten die een verbinding bij Kliksafe afsluiten gelden ook als nieuwe klant)
  • actie geldt alleen voor internetverbindingen
  • actie geldt alleen voor de abonnementskosten (niet voor belbundels en gesprekskosten)
  • klant krijgt alleen korting als hij zich via een partner aanmeldt
  • u stuur de klantgegevens per mail door, en wij koppelen de klant aan uw partnerweb. Ook zorgen we ervoor dat de klant de korting krijgt. NB: alleen op deze manier gaat dit goed.

20-02-2020 Uw voorraad modems aanvullen

Als u door uw voorraad modems bent, kunt u uw voorraad aanvullen door een mail te sturen naar partners@kliksafe.nl.
 

Ander punt over modems: binnenkort werkt VoIP niet meer in combinatie met deze software:
– 111.06.30.1FRITZBoxFonWLAN7360
– 111.06.33 FRITZBoxFonWLAN7360
– 74.05.53 FRITZBoxFonWLAN7270v3
(of nog veel ouder)

Komt u ze tegen bij uw klanten, wilt u ze dan vervangen?

20-02-2020 Kliksafe levert geen filterboxen meer

Met ingang van heden levert Kliksafe geen filterboxen meer. We geven nog wel 2 jaar ondersteuning op filterboxen.

Betaling vastrechtvergoeding glasvezel kernen

Klanten voor de glasvezelkernen betalen geen vastrechtkosten. In het aanmeldformulier van Kliksafe wordt gevraagd naar de “Betaling vastrechtvergoeding”. Hoewel de vraag een antwoord vereist, worden er geen kosten in rekening gebracht.

DNS / TLS / https

Tijdens de Kliksafe-partnerdag kwam er een vraag vanuit AVM over DNS en TLS/https (klik hier voor meer info). Uiteraard gaan wij een uitdaging niet uit de weg en zijn we gelijk gaan onderzoeken wat dit inhield voor onze klanten.
Het probleem bij DNS over https is dat je geen DNS-filtering kunt toepassen. Zodra je https over DNS gebruikt, kan het filter niet meer de DNS-verzoeken filteren.
Kliksafe maakt geen gebruik van deze techniek, maar doet aan webfiltering. Daarnaast kan door middel van https-inspectie DNS-queryverzoeken over https geblokkeerd worden. Smoothwall heeft hiervoor een nieuwe categorie gemaakt die de meest bekende DNS-servers kent. Daarnaast zal een aantal browsers geen gebruik maken van DNS over https als er https-inspectie wordt uitgevoerd. Dit is vanwege het MITM (man in the middle) mechanisme.
Conclusie: met het webfilter dat Kliksafe gebruikt, speelt dit probleem niet.

Twee maanden gratis

Van 1 november 2019 tot 30 april 2020 krijgen nieuwe klanten twee maanden korting als ze zich via een partner aanmelden.