Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Je hebt veilig, en je hebt veilig…

#Filtering

Geplaatst op 29 oktober 2020

Als Kliksafe maken we ons sterk voor veilig internet op scholen. Hiervoor hebben we Kliksafe Class: een complete oplossing voor veilig internet binnen de school. Tijdens verkoopgesprekken horen we nog weleens dat andere partijen óók veilig internet leveren. En we weten wel dat Kliksafe natuurlijk niet de enige is die veilig internet levert, maar vaak gaat het hier om een andere vorm van veilig internet.

Het verschil 

Bij de meeste aanbieders van veilig internet ligt de nadruk op het beveiligen van uw netwerk en data. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van versleuteling van uw gegevens (cryptolockers) enzovoorts. In deze tijd is dat zeer belangrijk, en daarom is het goed dat u daar actie voor onderneemt.

Bij Kliksafe onderwijs ligt de nadruk van veilig internet op het welzijn van uw leerlingen.

Welke ervaringen doen zij op als ze surfen op het internet? Hoe houdt u er zicht op wat de kinderen zoal tegenkomen, als ze achter een Chromebook of op de laptop zitten? Heeft u tools om hierop bij te sturen of het gesprek aan te gaan in de klas? Kliksafe Class is een antwoord op deze vraagstukken over internetveiligheid. Wij willen -net als u waarschijnlijk- dat uw kinderen veilig online zijn als ze gebruik maken van door school geleverde apparatuur/netwerk.

Overeenkomsten 

Natuurlijk overlappen deze vormen van veilig internet elkaar. Als u veilig internet afneemt voor beveiliging van uw netwerk/data, dan is er vaak ook een optie om ongewenste content te blokkeren (al is dit vaak op basis van alleen de domeinnaam).

En andersom: als u veilig internet wilt voor het welzijn van uw leerlingen, dan kunt u Kliksafe Class ook inzetten als firewall. En kunt u een anti-malwarelicentie afnemen voor beveiliging van uw netwerk/data.

Kliksafe Class 

Zoekt u een goede en betrouwbare oplossing voor veilig internet, met het oog op het welzijn van uw kinderen, neem dan contact met ons op. We praten graag met u door over de wensen van uw school, en over een oplossing-op-maat voor uw school.

Over de auteur:

Marcel doet meestal de installaties bij bedrijven, organisaties en scholen. Hij zit veel op de weg, wat hij heerlijk vindt. Hij is vader van een zoon en dochter en heeft een blije hond Max. Marcel duikt graag het bos in met de hond en heeft een hekel aan koken.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor uw school of organisatie. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende producten op het gebied van veilig internet: een filter, een firewall en monitoringtools. Zo bepaalt u zelf wat voor uw organisatie het beste is.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Deel dit bericht op: