Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

De 10 populairste social media op school

#Onderwijs

Geplaatst op 15 september 2022

Er zijn inmiddels flink wat socialmedia-platformen. Niet alleen thuis, maar ook op scholen worden social media veelvuldig gebruikt. Bent u ook benieuwd naar de populairste social media in het basisonderwijs? Wij zochten het voor u uit.

Instagram

Instagram staat al lange tijd met stip bovenaan. Het gaat bij Instagram om het delen van foto’s. Je maakt een foto en deelt die. Je kan de foto eerst nog bewerken met allerlei filters. En als je hashtags gebruikt, is de foto makkelijk vindbaar. En dan is het de bedoeling dat anderen je foto liken of er een opmerking bij zetten. Lees hier meer over Instagram.

Snapchat

Razend populair is ook Snapchat. Wat je ermee kan? Het is een app waar je een foto mee maakt. Die foto bewerk je al dan niet met filters, en die deel je met één of meerdere vrienden. De foto heet dan een ‘snap’, en die snap is maar een aantal seconden te zien. Daarna is de foto verdwenen. Wat is snapchat?

YouTube

Ook YouTube valt onder sociale media. Iedereen kan -als hij een account heeft- zijn eigen filmpjes uploaden en aan de wereld laten zien. En je kan de filmpjes van anderen weer bekijken.

TikTok

TikTok: een veelgebruikte app door kinderen en jongeren. Als gebruiker maak je een korte muziekvideo van jezelf. Je kunt er bijvoorbeeld in dansen. Je kan vrienden en beroemde mensen volgen. Ook deze filmpjes kun je bewerken met allerlei filters. Meer weten? Je leest het in de blog Wat is TikTok?

Facebook

Het lijkt er inmiddels een beetje op dat de site voor de wat oudere doelgroep is, maar Facebook is nog steeds ook onder kinderen populair. Op Facebook kun je berichten en foto’s plaatsen, wat je zelf wilt. Je kunt elkaar liken en commentaar geven. Waarom het niet zo handig is om foto’s van je kind op Facebook te posten, lees je hier.

Discord

Discord is een app, waarmee je met vrienden belt terwijl je samen een game speelt. Net zoiets als Skype of Teams, maar deze app is speciaal voor gamers. Uitgebreide info over Discord is hier te vinden.

Momio

Momio is een social mediaplatform met spelelementen, bedoeld voor gebruikers onder de 18 jaar. De doelgroep van Momio zijn dus jonge mensen, vooral tieners. Gebruikers kunnen vrienden maken en vrienden toevoegen. Klik hier om meer te weten over Momio.

Disqus

Iets minder bekend misschien, maar Disqus is een onlinedienst en biedt een centraal discussieplatform voor websites. Bedrijven kunnen Disqus gebruiken om mensen te laten reageren en commentaar te laten leveren.

Twitch

Twitch is een videosite waarbij het aspect ‘live’ centraal staat. Alles wat op Twitch gebeurt, wordt live uitgezonden, ook wel streamen genoemd. Dat is wat het razend populair maakt. Het grootste deel van Twitch betreft games. Lees alles over Twitch.

BeReal

Nog relatief nieuw, deze app, maar al een ware hype. BeReal: wees echt betekent het. En daar gaat het ook om bij deze app. We schreven een blog over Wat is BeReal.

Over de auteur:

Marcel doet meestal de installaties bij bedrijven, organisaties en scholen. Hij zit veel op de weg, wat hij heerlijk vindt. Hij is vader van een zoon en dochter en heeft een blije hond Max. Marcel duikt graag het bos in met de hond en heeft een hekel aan koken.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor uw school of organisatie. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende producten op het gebied van veilig internet: een filter, een firewall en monitoringtools. Zo bepaalt u zelf wat voor uw organisatie het beste is.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Deel dit bericht op: