Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

De kinderen mogen weer naar school

#Filtering #Onderwijs

Geplaatst op 7 mei 2020

De kinderen mogen weer naar school

De scholen gaan open

Het is bijna 11 mei! Een heel bijzondere dag: de dag dat de kinderen weer naar school mogen. Wat zullen veel kinderen dolblij zijn. Ja, geen school is leuk voor een week, of een paar weken.
Maar na zoveel weken met je broertjes en zusjes samen geweest te zijn, of met ouders die af en toe een beetje mopperen over schoolwerk of dat ze niet gestoord mogen worden, mogen de kinderen eindelijk weer hun juf en klasgenoten zien. Ja, die juffen en meesters zijn er wel aan gewend dat je niet ongestoord kan werken met kinderen om je heen. Maar: na 15:00 uur zwaaien zij de kinderen dan wel uit.

Te veel online

Maar veel kinderen zijn in deze periode gewend geraakt om het grootste gedeelte van de dag online te zijn. Voor leerkrachten best een uitdaging: de eerste week zijn ze misschien wel weer erg braaf... Maar hoe houd je na verloop van tijd de kinderen actief in de les, zonder dat ze achter de laptop stiekem aan het chatten zijn of spelletjes aan het spelen zijn?

Een filter kan helpen

Juist dan kan een internetfilter helpen om tijdens bepaalde tijden de internettoegang te beperken. In een internetfilter heb je de mogelijkheid om een vast tijdschema te maken. Zo kan je een tijdschema maken voor 's morgens en een tijdschema voor 's middags. Per tijdschema kun je een filterprofiel toewijzen aan leerlingen. Je kunt bijvoorbeeld 's morgens tijdens rekenen of taal achter de laptop, spelletjessites en socialmediasites dichtzetten/blokkeren. 's Middags als ze met Powerpoint of voor Acadin aan het werk gaan, wil je als leerkracht dat ze zelf kunnen zoeken naar de juiste informatie. Dan laat je ze dus hun gang gaan. Ook dan kan het filter helpen om wel te beschermen. En zo laat u het filter het werk voor u doen.

Elke school zijn eigen filter

Elke school is uniek. Het is daarom belangrijk dat het internetfilter aangepast wordt op uw school. Om te voorkomen dat elke school opnieuw moet kiezen wat wel of niet open staat, is het mogelijk om uit een aantal standaard internetprofielen te kiezen. Deze internetprofielen kunnen gekoppeld worden aan een groep en een tijdschema.

Contact met Kliksafe

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een internetfilter aangepast aan de school, neem dan contact op met Kliksafe. We denken graag mee in oplossingen.

Over de auteur:

Marcel doet meestal de installaties bij bedrijven, organisaties en scholen. Hij zit veel op de weg, wat hij heerlijk vindt. Hij is vader van een zoon en dochter en heeft een blije hond Max. Marcel duikt graag het bos in met de hond en heeft een hekel aan koken.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor uw school of organisatie. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende producten op het gebied van veilig internet: een filter, een firewall en monitoringtools. Zo bepaalt u zelf wat voor uw organisatie het beste is.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Deel dit bericht op: