Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Reclame blokkeren

Reclame blokkeren

Reclame of advertenties. Soms handig en relevant, maar meestal irritant. Via een advertentie scrol je onbewust verder op Marktplaats. Of die vele reclames op YouTube, daar zit niemand op te wachten. Met een flexibel instelbaar internetfilter van Kliksafe kun je makkelijk ongewenste reclame blokkeren. Maar er zijn nog meer manieren om reclames te blokkeren. Hieronder vind je er een aantal.

 

Reclame blokkeren in Chrome

Als je op commerciële nieuwssites zit, dan word je regelmatig overspoeld met advertenties van alles wat je bezocht hebt. Soms handig, maar meestal irritant. Hieronder staat een aantal manieren hoe je die reclame kunt stoppen.

Installeer een plug-in

Je kunt met een Chrome plug-in extra apps toevoegen aan Chrome. Ook een voor reclames.
Surf naar de Chrome store en zoek op een advertentie blokkeer plug-in. Heb je een goede gevonden met een goede beoordeling? Kies er dan voor om hem te installeren.  

Zet gepersonaliseerde reclame uit

Vind je die personaliseerde reclames ook vervelend? Hoe weet bijvoorbeeld nu.nl dat ik op Marktplaats heb gezocht naar een tuinset? Doordat Google handig gebruik maakt van jouw surfgedrag, weten ze je relevante reclames voor te schotelen. Weinig mensen weten dat je dit gewoon met een vinkje uit kunt zetten. Surf naar https://adssettings.google.com/. Zet het vinkje om en voilà, je gepersonaliseerde reclames staan uit. Je krijgt natuurlijk nog wel reclames te zien, maar ze zijn niet meer gebaseerd op jouw internetgedrag. Wel zo’n fijn idee.

Reclame blokkeren op YouTube

Reclame op YouTube wordt steeds meer. Logisch dat je dit wilt blokkeren. De makers van de video’s die je kijkt, krijgen een deel van de inkomsten uit die advertenties, denk dus goed na of je deze reclames wilt stoppen voor de makers.

YouTube Premium

Kies je voor YouTube zonder advertenties, waarbij je de makers wel wilt steunen? Kies dan voor YouTube Premium. Dat is een betaalde dienst van YouTube. Net als andere streamdiensten betaal je een vast bedrag per maand. En daarvoor krijg je ook andere extra’s. Ga naar youtube.com/premium om je abonnement aan te vragen.

Plug-in

De minder ‘vriendelijke’ manier is het installeren van een YouTube reclame blokker plug-in in de browser. Dit werkt dus hoofdzakelijk voor gebruikers die via de computer YouTube kijken. Voor kijkers op Android-telefoons hebben we een andere oplossing. Een adblocker houdt reclames op je computer tegen. Heel betrouwbaar is deze oplossing niet. YouTube probeert namelijk altijd manieren te vinden om jouw blocker te omzeilen.

Reclame blokkeren Android

Gratis apps en games op je Android-tablet of -smartphone zitten vaak gevuld met reclames. Die reclames kunnen ook gevaarlijk zijn voor je toestel, want achter sommige advertenties zitten vervelende linkjes, denk aan malware en virussen. Logisch dat je zoekt naar het blokkeren van deze reclame.

Google heeft een duidelijk beleid voor Android-gebruikers: reclame blokkeren is niet toegestaan. Daarom vind je geen (goede) apps die reclame voor je blokkeren. Wil je het echt graag, dan moet je gaan werken met zogenoemde apk-bestanden. En daarvoor is ons advies: brand er je vingers niet aan.

Betaalde premium apps

Ben je echt fan van een spel of van een app? Vaak is er een reclamevrije, betaalde variant die je kunt overwegen. Daarmee steun je de makers en loop je minder risico op een virus of malware.

Persoonlijke advertenties blokkeren op Android

Persoonlijke reclame (aan jou gerichte advertenties) gebaseerd op jouw zoek- en surfgedrag. Het is geen prettig idee dat je gevolgd wordt op het internet. Gelukkig kun je persoonlijke advertenties in Android uitzetten.

  1. Ga naar Instellingen op je Android apparaat.
  2. Kies voor Google.
  3. Tik daarna op Advertenties.
  4. Kies vervolgens: Advertentie-ID resetten en dan OK.
  5. Schuif het balkje bij: Afmelden voor personalisatie van advertenties naar rechts.

Klaar! Je kunt nu terugkeren naar het beginscherm.

Waarom reclame niet blokkeren

Als laatste willen we je het volgende voorspiegelen. Hoe kan het dat je op YouTube miljoenen video’s onbeperkt gratis kunt kijken? Of waarom je een zoekmachine als Google en de browser Chrome gratis kunt gebruiken? Het punt is: je gebruikt deze diensten niet gratis. Je ‘betaalt’ als het ware door het kijken van reclame en advertenties. Je betaalt door akkoord te gaan met de voorwaarden, waarin vaak staat beschreven dat ze jouw gegevens mogen gebruiken voor het tonen van advertenties.

Besluit je om reclames te blokkeren? Dan stop je met ‘betalen’. Je steunt de makers van een app niet meer, waardoor ze minder inkomsten ontvangen. Of die favoriete videomaker op YouTube? Die krijg minder inkomsten omdat zijn reclame-inkomsten zakken. Houd dat in gedachten als je aan de slag gaat.

Blokkeer sites met Kliksafe

Met het internetfilter van Kliksafe is je internetverbinding gefilterd, en daarmee vrij van internetgevaren. Het filter stel je zelf in: jij bepaalt wat je ziet.

Meer voordelen