Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Instagram blokkeren

Alles over blokkeren van Instagram

Instagram blokkeren op je telefoon? Of iemand op Instagram blokkeren?
Navigeer direct naar:

 

Hoe moet je Instagram tijdelijk blokkeren?

Instagram blokkeren is soms even nodig. Je wil bijvoorbeeld je huiswerk maken en kan dan even geen afleiding gebruiken. Of misschien zit je kind wel net iets te veel op zijn telefoon en wil je de app voor een bepaalde tijd dichtzetten. Hieronder leggen we uit op welke manieren je Instagram kunt blokkeren.

Blokkeren met een app

Voor Android en iPhone bestaan er apps die je tijdelijk toegang ontzeggen tot Instagram. Met een iPhone kun je dit zelfs zonder een app doen. Heel handig voor jezelf, als je bijvoorbeeld wilt studeren. Minder handig om dit voor je kind te doen, want daarvoor moet je op zijn/haar telefoon, en ontneem je ze mogelijk hun recht op privacy. 

iPhone

  1. Ga in Instellingen naar Schermtijd.
  2. Navigeer naar Beperkingen en schakel beperkingen in.
  3. Kies vervolgens bij Toegestane apps Instagram en vink deze uit.


App Forest
Wil je je kunnen concentreren en daarvoor beloond worden? Probeer eens tijdens je studie de app Forest. Je kiest in de app hoe lang je wilt leren of studeren en in die tijd groeit er in de app een groot bos. Hoe beter en langer je de telefoon laat rusten, hoe mooier je bos wordt.

Blokkeren met parental control

Zit je kind te veel op Instagram, en wil je zijn/haar schermtijd beter bewaken? Probeer dan eens een parental control app. Het kost wel even tijd om het in te stellen, en zowel jij als je kind moeten dezelfde smartphone fabrikant hebben (Android of iPhone). Lees hier hoe je parental control instelt voor je kind.

Blokkeren met een internetfilter

Zowel voor jezelf als voor je gezin en kinderen is een internetfilter een handige optie. Het internetfilter van Kliksafe biedt standaard bescherming tegen schadelijke websites. In de filterinstellingen zet je eenvoudig een categorie uit of aan, zoals Instagram. Lees hier meer over de voordelen van een internetfilter.

Iemand blokkeren op Instagram?

  1. Ga naar het profiel van deze persoon.
  2. Klik op de drie bolletjes rechts bovenin.
  3. Kies Blokkeren.
  4. Kies of je alle accounts van deze persoon wil blokkeren en klik op Blokkeren.

Nadat je dit gedaan hebt, kan deze persoon geen chatberichten sturen en je profiel, berichten of verhaal op Instagram niet vinden. Deze persoon ontvangt geen melding of mededeling dat je hem of haar geblokkeerd hebt. Je kunt er ook voor kiezen om alle nieuwe accounts die deze persoon maakt, automatisch te blokkeren.

Beperken

Als iemand vervelende berichten achterlaat onder foto’s of mensen tagt daarin, dan kun je er ook voor kiezen om die persoon te ‘beperken’, een licht vorm van blokkeren. Je beperkt ongewenste interactie, zonder deze te blokkeren of niet meer te volgen. Alle berichten en reacties die de persoon onder jouw bericht wil plaatsen, moet je eerst goedkeuren. De chats van die persoon komen bij berichtverzoeken te staan. Proberen?

  1. Gaan naar het profiel van de persoon.
  2. Klik op de drie bolletjes rechts bovenaan.
  3. Kies Beperken.

Blokkeer social media met Kliksafe

Met het internetfilter van Kliksafe bepaal jij wat je zelf en je gezin ziet. Met het basisfilter filter je schadelijke inhoud, zoals phishingsites en pornografie. Daar bovenop stel je zelf in wat je wel en niet wilt zien, zoals Instagram en andere social media.

Over ons filter