Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wat is Discord?

#Mediaopvoeding

Geplaatst op 2 april 2020

Wat is Discord?

discord logo wat is

Als je je vrienden niet kan zien, is het wel extra tof om ze te spreken en samen te gamen. Waarschijnlijk staat Discord daarom in dit lijstje met populaire apps in corona crisistijd. Han, flexer bij ons klantcontactcentrum, gebruikt Discord om met zijn vrienden te chatten. Wij vroegen ons af: wat is Discord eigenlijk? Vast een generatiekloofje, tijd om de jeugd eens om advies te vragen.

Wat is Discord?

Discord is een app waarmee je met vrienden belt, terwijl je samen een game speelt. Eigenlijk net als Skype of Teams, maar dan voor gamers.
Ik gebruik het om te kunnen bellen terwijl we Minecraft spelen. Dat is fijner dan gewoon bellen, want in Discord kun je met een groep bellen (en tegelijk chatten). Je kan ook muziekjes voor elkaar afspelen, binnen Discord. Je typt dan ‘-play’ en de titel van een liedje in, en dan speelt Discord het eerste YouTube-filmpje af dat ‘ie vindt met die titel. Je ziet het filmpje niet, maar hoort alleen het muziekje.
En het is gezelliger dan in je eentje gamen! Je kunt met elkaar afspreken hoe je bijvoorbeeld een bepaalde game gaat spelen, of als je al samen in een game zit, overleggen wat je strategie is.

Is Discord alleen voor gamers?

Nou, als jij niet wil gamen terwijl je belt, kun je het denk ik wel gebruiken om met een groep te bellen. Alleen: dan kun je net zo goed gewoon Skype, Zoom of Teams gebruiken. Het is wel speciaal ontwikkeld voor gamers en wordt volgens mij ook alleen maar door gamers gebruikt.
Discord is eigenlijk een bruggetje tussen gamers op YouTube en Twitch en al hun fans. Op YouTube en Twitch zelf (Twitch is ook een gameplatform, lees de Twitch blog van Marnelle ) kun je niet zo makkelijk chatten.

Het is wel speciaal ontwikkeld voor gamers en wordt volgens mij ook alleen maar door gamers gebruikt.

Waarom Discord?

We gebruiken Discord omdat het handig is. Je ziet ook YouTubers deze app gebruiken. Als je bijvoorbeeld op YouTube-filmpjes kijkt van iemand die een game speelt, zie je dat ze Discord gebruiken om met andere gamers te praten. Het is makkelijk om allemaal één systeem te gebruiken.

Privacy

Ik gebruik Discord alleen om te praten, niet voor foto’s enzo. Je kan bellen en chatten, maar verder gebruik ik het niet. Je kan wel foto’s delen in de chat, maar dat doen wij zelf nooit. Er zijn ook publieke servers, maar die gebruiken wij niet. Je maakt zelf met je vrienden een server, en daar kan dus niemand anders meelezen.
Let dus zelf goed op van wie je berichten accepteert en op welke servers je deelneemt.

Discord op een rijtje:

  • Platform waarmee je kan bellen, videobellen en tekstberichten kan sturen.
  • Discord zegt zelf: Gratis en veilig, speciaal voor gamers, werkt op je computer en op je smartphone/tablet.
  • Grappig weetje: Discord is gemaakt door een groep gamers “met een missie om mensen samen te brengen rond games”.
  • Wereldwijd gebruiken meer dan 250 miljoen mensen Discord.
  • Je mag Discord gebruiken vanaf 13 jaar. Van 13-16 jaar heb je toestemming van je ouders nodig.
  • Discord vind je hier: https://discordapp.com/
Nelleke
Over de auteur:

Nelleke werkt op de afdeling marketing en communicatie bij Kliksafe. Ze houdt van schrijven, lezen, snowboarden, muziek en reizen. Snapt niks van proxyservers en dat soort dingen, en op haar kantoor hangt de muur vol met vellen papier. Met quotes, met tekeningen: alles wat inspireert en motiveert.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Wel zo veilig!

Reacties (6)

Avatar FZero2
30 juni 2020 11:31

Mensen in de comments, doe ff rustig. Het is vrijwel onmogelijk om achter je ip te komen. Vertrouw je het niet, gebruik dan een vpn. Ik denk dat kinderen boven de 13/16 jaar prima zelf kunnen bedenken wat ze posten op social media. Meestal zijn het de VOLWASSENEN die ze stress opleveren. Je kind doet het prima, ze zijn niet zo dom om naam/woonplaats/school/leeftijd te delen. Er wordt door menig men ook gezegd dat Discord een platform is voor pedofielen/hackers. Oplossing: laat je kind geen hackers/datingserver joinen ¯\_(ツ)_/¯

Avatar vidal
21 juni 2020 21:38

ik heb zelf al 4 jaar lang Discord en dat mensen zeggen dat Discord safe is is helemaal niet waar op Discord kunnen mensen ook achter je IP komen en je ook hacken en je wifi plat gooien op het internet ben je gewoon nergens meer veilig op skype kunnen ze er achter komen via spellen zoals minecraft ook en zeker op Discord ook

Nelleke Kliksafe
15 juni 2020 16:38

Oeh, dat is inderdaad een gevaarlijke situatie. Discord zelf heeft sowieso een leeftijdsgrens van 13 jaar. Daarbij adviseren wij alsnog alleen online contact te hebben met mensen die je ook offline kent, of zodanig anoniem te blijven dat je echte identiteit nooit te achterhalen valt. Dat betekent concreet: geen foto's, geen eigen naam of achternaam, geen school, geen woonplaats...

Avatar Remco Helsdingen
11 juni 2020 21:30

Schijnbaar is het voor smerige mannetjes ook mogelijk om contacten met jonge meisjes te leggen.. Wij ontdekte dat onze dochter van 11 gewoon een account heeft en in gesprek was met een smerige kerel die nogal vunzige verzoeken deed. Veilig?? Nee echt niet

Avatar Hans
3 juni 2020 19:28

Precies wat geheim ;) al zei! Buiten dat is Discord veel veiliger dan platformen zoals bijvoorbeeld Skype. Op Skype kan je namelijk een zogeheten "Skype resolver" gebruiken. Deze zijn online te vinden en het is een programma dat jouw Skype gebruikersnaam om kan zetten naar een IP adres. Zodra iemand jouw IP heeft kan die persoon dat invoeren in een GEO IP website om jouw locatie te krijgen. Deze locaties mogen dan niet 100% nauwkeurig zijn maar persoonlijk vind ik het nog een kwalijke zaak. Je geeft Skype namelijk toestemming om die gegevens in te zien, maar eventueel kwaadwillende individu niet terwijl zij via Skype dus wel achter deze gegevens kunnen komen!

Avatar Geheim ;)
19 mei 2020 13:30

Hey zelf ben ik het totaal niet eens met de zin dat het niet bedoelt is voor NIET gamers. op het punt Dat het ontwikkeld is voor gamers dat klopt. het is echter ook prima te gebruiken voor Non game activiteiten. GROETJES!

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.