Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wat zijn WhatsApp-kanalen?

#Nieuws

Geplaatst op 23 januari 2024

Een WhatsApp-kanaal is een nieuwe manier om je volgers updates te sturen. Vooral bedrijven en organisaties gebruiken het, om hun volgers van belangrijke info te voorzien. De beheerder van het kanaal kan berichten versturen naar volgers. Volgers zijn degenen die het kanaal actief volgen. Alles over WhatsApp-kanalen en wat je ermee kunt, in deze blog.

Hoe werkt een WhatsApp-kanaal?

Een kanaal is een functie in WhatsApp, om mensen berichten in het kanaal te laten volgen. Het is grotendeels eenrichtingsverkeer. Volgers kunnen geen bericht terugsturen, maar alleen met een emoticon reageren (dat hoeft niet, dat kan). De kanaalhouder stuurt een bericht en iedereen die zich heeft geabonneerd op het kanaal, ziet in het kanaal het bericht verschijnen.

Wat kan ik ermee?

Elke WhatsApp-gebruiker kan zich abonneren op een kanaal, en wordt zo een volger van de berichten in het kanaal. Je blijft daardoor goed op de hoogte van al het nieuws dat in het kanaal te zien is. Als abonnee kun je zelf kiezen of je een melding wil krijgen bij een update in het kanaal. Standaard staan de meldingen voor updates uit.

Je privacy als volger is gewaarborgd; als volger kun je namelijk niet zien wie de andere volgers zijn. Ook zie je geen privé-info van volgers. Je ziet alleen het aantal reacties (emoticon) dat door andere volgers is gegeven.

Kliksafe heeft een eigen WhatsApp-kanaal!

Sinds kort heeft Kliksafe ook een eigen WhatsApp-kanaal. Zo ben jij altijd gelijk op de hoogte van belangrijk nieuws. Wat doen we met het kanaal?

  • We informeren je als er een grote storing is.
  • We plaatsen belangrijke updates of wijzigingen. Denk aan nieuwe producten, of een wijziging in de webmail.
  • We delen blogs over online risico’s.

Waarom is een WhatsApp-kanaal handig?

  • Je wordt als eerste geïnformeerd. Dus je bent altijd gelijk op de hoogte.
  • Als er een storing is, informeren we je. Ook als je dan geen internet meer hebt, heb je vaak nog wel mobiele data en kun je dus ook berichten via Whatsapp ontvangen.
  • Je hoeft zelf niet op zoek naar info, of ons mailen of bellen - maar je krijgt het van ons!

Waar vind ik een WhatsApp-kanaal?

In WhatsApp zie je linksonder het ‘rondje’ met daaronder Updates. 

Bovenaan zie je statusupdates van je contacten. Daaronder zie je ‘Kanalen’. Nu kun je je abonneren op het kanaal van Kliksafe.

Hoe kan ik het Kliksafe-kanaal volgen?

Klik op deze link om het kanaal van Kliksafe te volgen. De link moet je op je telefoon openen, dan ga je gelijk naar WhatsApp. Als er een bericht is geplaatst, zie je het. Ook zie je een groen bolletje in het ‘rondje’ boven Updates. Dan weet je: er is nieuws.

Veel plezier met WhatsApp-kanalen!

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: