Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Waarom is mijn internetsnelheid zo laag?

#Techniek

Geplaatst op 5 december 2019

Met regelmaat komt de vraag binnen bij ons op het klantcontactcentrum van Kliksafe: “Na de upgrade naar sneller internet heb ik nog steeds traag internet. Hoe kan dat?”
Ik zal uitleggen hoe dat komt.

Niet altijd sneller

Als je je internetverbinding upgrade naar een hogere snelheid, wil dat niet zeggen dat jouw apparatuur óók een snellere verbinding heeft. Er zijn meerdere factoren die daar invloed op hebben. Hoe is het apparaat verbonden, draadloos (wifi) of bekabeld? Verouderde apparaten kunnen vaak die hogere internetsnelheid niet verwerken, omdat de componenten deze techniek niet aankunnen.

Draadloos of bekabeld?

Bij apparatuur dat draadloos verbonden is, is de kans het grootst dat je de snelheid niet haalt; draadloos is namelijk minder stabiel dan een bekabelde verbinding. Door het plaatsen van een repeater kun je dit oplossen: je krijgt een betere draadloze dekking. Daardoor zal de snelheid ook verbeteren. Voor deze oplossing kun je de blog over hoe je je wifi sneller maakt, gebruiken. 

Ligt het aan je apparatuur?

De computers, laptops, mobieltjes of tablets van nu hebben vaak geen problemen met de snelheid van het internet. In deze apparaten wordt qua hardware de nieuwste technieken gebruikt.
Werk je met verouderde apparatuur (ouder dan 5 jaar), dan is de kans groot dat je er niet de gewenste internetsnelheid op kunt halen. Verouderde hardware en software zijn vaak de veroorzaker van traag internet.

Modem/router van Kliksafe

Als je gaat upgraden naar een snellere verbinding, dan kijkt Kliksafe altijd of het modem dat je gebruikt nog geschikt is voor de aangevraagde snelheid. Is dat niet zo, dan wordt het vervangen door een model dat er wel geschikt voor is en waarbij wij kunnen garanderen dat de snelheid ook echt gehaald wordt.

Advies

Heb jij ook last van traag internet? Check dus de volgende dingen:

  • Werk je draadloos -> schaf een repeater aan.
  • Is je apparatuur verouderd -> tijd voor nieuwe spullen?

Dan nóg traag internet? Bel Kliksafe: samen komen we er vast wel uit!

 

 

 

Over de auteur:

Arnold is trotse vader van vier kinderen. Hij houdt van fotograferen en werkt bij Kliksafe op twee afdelingen (niet tegelijk 😉): het klantcontactcentrum en de afdeling techniek. En dat klopt precies met wat hij het liefste doet: mensen helpen met ict-problemen. Bedenkt graag nieuwe manieren om onze klanten zo goed mogelijk te informeren en te helpen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (1)

Marko Zwier
6 december 2019 16:42

Goedendag, Ik weet iets waar het ook heel goed aan kan liggen. Als iemand zeg maar 100 megabit per seconde krijgt. Die komt op een website en krijgt van de server waar de site op staat 1 mb per seconde. Dan kan je wel 1.000 mb per seconde krijgen van een provider. Het apparatuur dan perfect zal werken. Bekabeld zijn. Men heeft er dan nog niks aan op dat moment. Dus het ligt niet altijd aan apparaten en wel of niet bekabeld zijn. men krijgt van een server waar ze wat zoeken niet meer. Groeten Marko Zwier

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.