Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wifi 6: De 4 grootste voordelen

#Techniek

Geplaatst op 30 juni 2022

Wat is wifi 6?

We gebruiken het dagelijks: wifi. Wifi is een techniek, die gebruikt wordt voor draadloos internet. Omdat we allemaal veel mobiele apparaten hebben, is wifi erg populair geworden. Wifi 6 is de nieuwste en snelste variant. Wat zijn de voordelen van wifi 6 eigenlijk?

De voordelen van wifi 6

  1. Hogere snelheid
  2. Stabiel internet
  3. Betere dekking
  4. Je data veiliger

1. Hogere snelheid

Wifi 6 is nog een stuk sneller dan wifi 5. De snelheid is tot drie keer hoger zelfs dan de topsnelheid van wifi5: de snelheid gaat naar 9,6 Gb/s. Als gebruiker merk je daar niet direct wat van. Je internet op zich is niet veel sneller. Je kunt wel veel meer apparaten aansluiten in je netwerk. Dus als je met veel gebruikers bent, is wifi 6 heel handig.

2. Stabiel internet

Groot voordeel is dat wifi 6 heel stabiel is. Efficiënt voor bedrijven die met veel apparaten werken. Internet blijft op drukke plekken ook stabiel. Of thuis, als je met slimme apparaten werkt, zoals je deurbel, slimme speakers, smartlamp – en daarbij films kijkt en meerdere laptops en pc’s gebruikt. Wifi 6 gebruikt niet meer dan de bandbreedte die er nodig is, daardoor heb je nagenoeg geen haperingen.

3. Betere dekking

Wifi 6 geeft een betere dekking. In kantoren of grote gebouwen kan de dekking soms een probleem zijn, door dikke muren, isolatie of andere zaken. Met wifi 6 heb je daar geen last van. De nieuwe wifi variant maakt gebruik van hoge- en lage frequenties. De laatstgenoemde is minder gevoelig voor de bekende storingsfactoren, zoals dikke muren en isolatie.

4.  Je data veiliger

Goed nieuws is ook dat wifi 6 veiliger is. Wifi 6 maakt gebruik van de nieuwste technieken voor het beveiligen van wifi-netwerken. Het gebruikt moderne versleutelingsmethoden en zorgt voor een betere beveiliging. Hierdoor kunnen er niet automatisch wachtwoorden voor je wifi-netwerk worden geprobeerd. Met wifi 6 is je netwerk nog beter beschermd. Vooral voor zakelijk een goede oplossing.

Zijn er nadelen aan wifi 6?

Het nadeel van wifi 6 is dat apparaten vervangen moeten worden. Maar was je van plan in de nabije toekomst toch iets nieuws te kopen, wees dan gerust: de meeste nieuwe apparaten hebben wifi 6 aan boord. Wifi 6 ondersteunt ook je huidige wifi-apparaten.

Heb ik wifi 6 nodig?

Als ‘gewoon gebruiker’ zul je weinig merken van de winst van wifi 6. Met wifi 5 ben je snel genoeg. Wat vooral van belang is, is de grootte van je huishouden en het aantal apparaten dat je gebruikt. In een klein huishouden is het (nog) niet nodig. Heb je veel apparaten op de wifi, dan zul je het verschil goed merken. Als je net van plan was om je netwerk te updaten, dan kun je wifi 6 zeker overwegen. Met deze slimme techniek ben je klaar voor de toekomst.

Leestip: wij hebben een speciale pagina over wifi. Je leest er wat je zelf kunt doen om je wifi te verbeteren.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: