Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wifi-repeater aansluiten: zo bepaal je de beste plek

#Techniek

Geplaatst op 25 april 2024

Je wil je nieuwe repeater de beste plek geven om je wifi bereik te vergroten, maar hoe bepaal je de beste plaats? In deze blog lees (en zie!) je hoe je de repeater installeert en de ideale plek voor de wifi-versterker bepaalt.

Een overzicht:

Hoe werkt een wifi-repeater?

Het wifi-signaal van je modem reikt niet door het hele huis, zelfs niet met onze FRITZ!Box krachtpatsers. Voor een stabiele wifi-verbinding in de uiterste hoeken van je huis, bijvoorbeeld op zolder, kies je voor een wifi-repeater. Een wifi-versterker werkt door het wifisignaal van je modem op te pakken, en dat opnieuw uit te zenden.

Hoe installeer ik een wifi-repeater?

Een repeater kun je op twee manier aansluiten op je wifi-netwerk: draadloos of bedraad. De meest gangbare manier is draadloos installeren. Heb je een internetkabel op de plek waar je wifi wil? Dan heb je geluk! De repeater werkt ook erg goed met een kabel.

Draadloos verbinden

  1. Koppel je repeater eerst met de modem via de WPS-connect functie.
  2. Steek de repeater in een stopcontact dicht bij het modem.
  3. Wacht een aantal minuten totdat de repeater is opgestart.
  4. Druk de wps-connectknop in op de repeater.
  5. Druk vervolgens snel, in ieder geval binnen twee minuten, op de wps-connect op het modem.

Let op: het koppelen van je repeater werkt per merk/model net wat anders. De stappen hierboven geven aan hoe het in de meeste gevallen werkt. Weet je niet zeker of dit de juiste methode is? Raadpleeg dan de handleiding van de repeater.

Als je een FRITZ!Repeater hebt, lees dan de handleiding op onze site. Of kijk het filmpje hieronder.

 

De ideale plek bepalen

Nu gaan we op zoek naar de beste plek. Daarvoor kijken we naar de wifistreepjes wifi icoontjeop je telefoon. Wil je wifi op zolder? Loop dan rustig naar boven met je telefoon in de hand. Valt er een streepje weg? Loop dan terug naar de plek waar de wifi nog volledige sterkte heeft. Dáár plaatsen we de repeater. Je kiest met de draadloze methode dus voor een plek waar de repeater een goed bereik heeft. Hieronder een voorbeeld weergave.

repeater plaatsen in huis

Bedraad verbinden

Veel van onze klanten hebben geen internetkabel naar de plek waar ze wifi willen. Daarom adviseren we dan de draadloze methode. Ben je één van de gelukkigen die wél een kabel heeft, dan kun je de repeater ook bedraad verbinden. Je hoeft dan geen rekening te houden met het wifi-bereik van het modem, omdat de repeater de verbinding via de kabel oppakt en vervolgens draadloos uitzendt. Plaats in dit geval de repeater op de plek waar je goede wifi wil hebben. Hieronder zie je hoe dat eruit kan zien.

repeater plaatsen bedraad

Pro-tip: Gebruik een wifi scanner app!

Met de bovenstaande stappen vind jij de beste plek voor je wifi-repeater! Wil je het jezelf nog makkelijker maken en heb je apparatuur van AVM (FRITZ!)? Dan is deze pro-tip voor jou: AVM apparatuur werkt namelijk heel goed met de FRITZ!WLan app. Met deze app kun je nog eenvoudiger de juiste plaats voor je repeater bepalen.

Download de WLAN app.

Over de auteur:

Mart-Jaap is medewerker Service & Support sinds januari 2022. Is in z’n nopjes dat Kliksafe werkt op Apple. En doet niets liever dan lezen van een (e-)boek. Mart-Jaap wordt blij van een terrasje in de zon met een speciaal biertje. Maar heeft dat pas verdiend na een stevige wandeling langs strand of door het bos.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (1)

R.Braal
7 mei 2024 13:12

Goed bezig

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: