Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Extra veilig online

Kliksafe biedt de mogelijkheid om websites die gebruik maken van https, toch te kunnen filteren. Wanneer een filter dat niet kan, zullen websites die gebruik maken van https altijd worden doorgelaten, ongeacht de inhoud en ongeacht het feit dat zo’n site op een blacklist staat. Een filter kan dan domweg niet zien waar de gebruiker naar toe wil, laat staan wat er vanaf de server terugkomt.

Kliksafe kent drie standen in het filter:

  • Aan (inhoudelijk filteren)
  • Aan (URL filteren)
  • Uit

 

Aan (inhoud)

Nu worden sites echt op inhoud gefilterd: dit is natuurlijk de beste optie. Het filter kijkt niet alleen naar de naam van een site, maar ook naar wat er daadwerkelijk op de site staat. Dit is onze favoriet! 

Aan (URL)

Het filter kan nu zien waar je heen wil, en of zo’n site in een bepaalde categorie valt. Handig, want nu werken de categorieën die je zelf hebt in gesteld in MijnKliksafe. Met deze variant wordt wel alleen gekeken naar de ‘naam’ van de website (dat wat in de adresbalk van je browser staat), en nog niet naar de inhoud. Let op: hiervoor moet je wel op alle apparaten die je wifi gebruiken, het certificaat installeren (dat is heel makkelijk). 

Uit
Als alles uit staat, kan ons filter niet zien waar je heen gaat. Je wordt dan dus niet beschermd tegen ongewenste beelden en onveilige websites.

 

Aan de slag
  • Ga naar MijnKliksafe en log in;
  • Kies voor ‘filter op categorieën’ en ‘filter op inhoud’ voor het beste filter.

    Je krijgt een melding met een link om een certificaat te installeren.
    Installeer het certificaat op alle apparaten die je netwerk gebruiken (is niet moeilijk) en volg de instructies op het scherm.

Geregeld? Ook jij bent nu extra veilig online.

Hier lees je meer over extra veilig online zijn.

Tip

Extra veilig online, regel het direct. Ga naar MijnKliksafe en stel het https-filter in.