Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Social media blokkeren

Hoe kan ik social media blokkeren

Je kunt social media blokkeren op twee manieren. Wil jij tijdelijk stoppen met social media, of ben je iemand die helemaal geen social media meer wil? Er is een ouderlijk toezicht app waarmee je websites als Instagram, TikTok of YouTube kunt blokkeren. Je kan de app, Qustodio, makkelijk downloaden en op je apparaat zetten. Ook kun je social media blokkeren met een filter. Je leest het hieronder. Ook krijg je tips waarmee jij kunt toezicht houden.  

 

Social media blokkeren met een app

Er is een app voor ouderlijk toezicht, Qustodio, waarmee je sites kunt blokkeren. Dit kan op je eigen apparaat, maar je kunt ook sites dichtzetten op het apparaat van je kind.

Je kunt met Qustodio één enkele website dichtzetten, bijvoorbeeld TikTok. Of je kan een hele categorie dichtzetten, zoals Social media. Als je de toegang hebt geblokkeerd en je kind gaat er toch heen, dan krijg jij een melding. Daardoor kun je ook makkelijk het gesprek met je kind aangaan: waarom wil het zo graag op TikTok?

 

Social media blokkeren met een filter

Je kunt social media ook blokkeren met het filter van Kliksafe. Dat kan als je een internetverbinding van Kliksafe hebt. Daar zit namelijk een internetfilter op, dat je zelf kunt instellen. Heb jij al Kliksafe? Log dan in MijnKliksafe, ga naar Filterinstellingen en blokkeer alle socialmediasites die je wilt. Nog geen Kliksafe? Kijk hier welk abonnement bij jou past. Is je abonnement actief, dan kun je het filter helemaal naar wens instellen.

 

Tip: niet blokkeren, maar wel toezicht houden?

Melding krijgen als je kind op TikTok gaat

Wil je minder rigoureus te werk gaan, dan kun je er ook voor kiezen om een categorie in de gaten te houden. Dan krijg jij een melding als je kind een bepaalde website bezoekt. Dat is ook een mooie manier om te zien wat je kind online doet.

Schermtijd van je kind beperken

Je kan de tijd beperken die je kind op social media mag besteden. Geef je kind bijvoorbeeld een uur schermtijd per dag. Op die manier weet je ook dat het niet langer op de socials rondhangt.

Blokkeer sites met Kliksafe

Met het internetfilter van Kliksafe is je internetverbinding gefilterd, en daarmee vrij van internetgevaren. Het filter stel je zelf in: jij bepaalt wat je ziet.

Meer voordelen