Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wifi

Goede wifi – dat is zo ongeveer het belangrijkste van je internetverbinding.

Hieronder hebben we een overzicht van alle zaken die invloed hebben op jouw wifi. Als je bij Kliksafe-klant bent, heb je een FRITZ!Box als modem. Deze FRITZ!Box staat bekend om zijn goede wifi. Dus met je modem zit je al goed. En als wij zien dat je modem aan vernieuwing toe is, dan nemen wij zelf contact met je op en sturen je een nieuw modem toe. 

Wil je betere wifi? Loop dan de onderstaande zaken eens langs. 

 

De plek van je modem

De plek waar je modem staat, heeft veel invloed op de kwaliteit van je wifi. In de meeste woningen is dit de meterkast, in sommige gevallen helpen de tips hieronder om wifi te verbeteren, zodat er minder obstakels voor het wifi signaal staan, test hier vooral mee! 

  • FRITZ!Box verplaatsen buiten de meterkast
  • FRITZ!Box kwartslag draaien
  • FRITZ!Box iets hoger te hangen
  • Ligt de FRITZ!Box plat? Zet deze rechtop

 

Ontdek mogelijke storingsbronnen

Er zijn obstakels en/of apparaten die je wifikwaliteit kunnen beïnvloeden. 

Dempende objecten
– Muren & plafonds: denk aan betonnen vloeren
– Metalen oppervlakten: b.v. koelkast, gewapend beton
– Verder kunnen de volgende dingen een beperkende werking hebben: vloerverwarming, spiegels en radiatoren

Mogelijke storingsbronnen:

  • Magnetron
  • Stromend water
  • Niet-wifi bewakingsapparaten: o.a. babyfoon en beveiligingscamera’s
  • Telefoontoestel
  • Basisstation van telefoon (plaats het modem hier niet naast)

 

Zelf instellingen wijzigen

Er gaan online heel wat adviezen rond om zelf te knutselen met de instellingen van je modem. Vanuit Kliksafe leveren we de kwaliteitsmodems van AVM: de FRITZ!Box. Deze modem selecteert zelf de beste instellingen. Daarom adviseren wij: breng daar geen wijzigingen in aan. Je lost je wifi-problemen er niet mee op en creëert er vaak zelfs meer problemen mee.

Versterk je wifi-signaal met een repeater

Je wifi versterken met een repeater? Een repeater is echt je beste wifi-vriend. Hij zorgt ervoor dat het signaal sterker wordt, en ook een groter bereik heeft. Advies nodig over het kopen van een repeater? Collega Arnold geeft advies in de blog: Waar let je op bij het kopen van een wifi repeater?

Bekijk de onderstaande video hoe je een FRITZ!Repeater plaatst.

 

Powerline
Een Powerline kan in veel situaties ook uitkomst bieden. Powerlines zijn goed voor lange afstanden en hoge snelheden. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van een powerline of wifi repeater? Zie hiervoor: Wifi beter en sneller maken.

Onze tip: gebruik apparatuur van AVM, want dat werkt gewoon het allerbeste met je FRITZ!Box modem. Je koopt het in onze webshop

 

Versterk je wifi met MESH

Als in sommige kamers de ontvangst zwakker is, biedt MESH de oplossing. Superhandig voor je thuisnetwerk. En het goede nieuws is: dit kun je zelf doen! We hebben de informatie hierover even voor je op een rijtje gezet:

Wat is MESH?

Onze collega Jan O. heeft hier een blog overgeschreven: Wifi verbeteren met MESH

 

 

 

Update je apparaten

Het is belangrijk dat je al je apparatuur die gebruik maakt van wifi, up-to-date houdt. Je telefoon, je laptop, je pc: voor je veiligheid is het belangrijk om de updates te doen, maar ook voor de kwaliteit van je wifi. 

Zie ook onze blog: Update voor je PC

Upgrade je abonnement

Het kan natuurlijk ook zijn dat je wel een sneller abonnement kunt gebruiken. Dat kun je doen in Mijn Kliksafe. Ga naar MijnKliksafe – Mijn abonnement – Onder het overzichtje van je huidige abonnement, klik je op ‘Wijzigen’. 

FRITZ!App WLAN app

De FRITZ!App WLAN biedt een duidelijk overzicht van alle toegangspunten in het thuisnetwerk en informeert over beschikbare FRITZ!OS-updates voor je FRITZ! apparaten. De FRITZ!App WLAN maakt het mogelijk om te herkennen of je iOS-apparaat via een FRITZ!WLAN Repeater of een FRITZ!Powerline-adapter met de FRITZ!Box is verbonden.

Via deze app kun je o.a. controleren of je Repeater of Powerline goed gepositioneerd is. Beschikbaar voor iOS (iPhone/iPad) en Android.

Download app voor iOS

Download app voor Android