Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

De dag van een student… Thomas

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 9 december 2021

Een digitaal interview met student en flexer Thomas. Zeer enthousiast, open, leergierig: een mooie aanvulling op het kcc-team. We vragen hem naar zijn studie, zijn hobby's, en naar de combi studeren en werken.

Wie is Thomas?

Leeftijd: 18 jaar.
Bij Kliksafe sinds: februari 2021, als medewerker op het klantcontactcentrum (kcc)
Studie: leerjaar 3, ICT &Technologie bij Landstede te Zwolle.

Hoe vind je je studie?

Ik vind mijn studie niet erg leuk. Ik dacht toen ik 16 was dat ICT echt mijn ding was. Helaas was dit niet zo en ging ik veel bezig met andere dingen. Maar ik wil en ga mijn studie wel afmaken, zodat ik een diploma heb.

Wat doe je bij Kliksafe?

Ik ben flexer op het kcc: ik sta klanten te woord, los problemen op en denk mee met klanten in netwerkoplossingen. Ik werk vooral ‘s avonds van 17:00 tot 20:30 uur, en in vakanties en op vrije dagen overdag. Dat is erg leuk, omdat je dan meer contact hebt met verschillende collega’s. Ook help ik mijn collega Erwin vaak op de afdeling Verkoop met het afsluiten en adviseren van abonnementen en met het beantwoorden van financiële vragen van klanten.

Wat vind je er zo leuk aan?

Ik vind werken bij Kliksafe vooral leuk omdat je er echt gewaardeerd wordt, en je je kan en mag ontwikkelen. Ik weet nog goed hoe ik na mijn eerste werkweek (direct elke dag van 8:30 tot 17:00 uur) echt onwijs moe was en dacht: ‘’hoe ga ik dit allemaal onthouden en toepassen?’’. Maar dat is aardig gelukt -al zeg ik het zelf- want ik ben inmiddels heel zelfstandig in het werk. Ik vind het ook erg leuk dat Kliksafe gevestigd is in het prachtige Nunspeet – waar ik al mijn hele leven met plezier woon.

Is het lastig te combineren: studie en werk?

Nee, totaal niet! Ik geef Kliksafe vaak voorrang op mijn studie. Misschien niet altijd even goed als je graag een diploma wilt halen, maar ik zie het werken bij Kliksafe ook niet alleen als verdienen. Hier intern noem ik het ook wel dagbesteding - haha. Ik ben van mening dat ik op een gemiddelde dag werken bij Kliksafe meer leer dan wanneer ik een dag naar school ga.

Vertel eens wat over je hobby’s

Ik heb niet veel hobby’s. Wel ben ik druk met veel dingen, zoals bijvoorbeeld Kliksafe - wat indirect een hobby is. Verder heb ik samen met een vriend AS-Server Nunspeet opgericht. Ook al hebben we geen klanten en werken we alleen maar voor onszelf, toch bedenken we eigen projecten om ons daarin in te ontwikkelen. Hiervoor hebben we een eigen domein gekocht (een website en alles wat daarachter in de lucht hangt). Daar beheren wij drie servers die ook fysiek bij mij thuis draaien. Deze zijn over de hele wereld bereikbaar. Dat is heel leuk om te doen.

#TOPdesk

Er draait ook een website op: TOPdesk. Veel bedrijven gebruiken TOPdesk voor hun administratie, zo ook Kliksafe. In TOPdesk worden zogeheten tickets aangemaakt en bijgehouden. Dit doen we bij Kliksafe als een klant belt of als een klant een mailtje stuurt. Zelf maak ik ook gebruik van TOPdesk. Dit in combinatie met mijn projectjes en inkomende e-mails. Waar andere mensen Outlook als mailprogramma gebruiken, heb ik TOPdesk en handel ik daarin mijn mails en meldingen professioneel af.

#Openbaar vervoer

Ook ben ik erg gefascineerd door het openbaar vervoer. Zo vind ik het geweldig om op websites als www.busposities.nl en www.treinposities.nl al het vervoer te volgen. Wat ik heel bijzonder vind, is dat het vervoer in zo’n dichtbevolkt land als Nederland goed op elkaar aansluit en het OV meestal op tijd is. Ik moet wel zeggen dat ik me vooral beperk tot mijn eigen omgeving en lijnen waarmee ik voorheen veel reisde. Als ik met het OV reis (doe ik vrij weinig aangezien ik een rijbewijs heb) dan zoek ik ook altijd uit waar het voertuig die dag allemaal geweest is. Het fascineert me enorm dat een bus in Nunspeet is, en 2 uurtjes later al helemaal in Dedemsvaart. Tja, stomme hobby misschien - maar ik heb er wel veel plezier van!

Raad je studenten aan om bij Kliksafe te gaan werken?

Absoluut. Het is wel werk waar je altijd bij moet nadenken. Dan bedoel ik vooral het bedenken van oplossingen.

Ben je door corona veranderd?

Ik ben inhoudelijk niet erg veranderd door corona (alleen 2 extra vaccinaties🙂). Wel voel ik me soms erg alleen. Ik heb heel lang een relatie gehad, die helaas over is gegaan begin dit jaar. Dat mis ik. Ik heb me onzeker gevoeld in de tijd daarna en voelde me erg alleen. Het vele thuiszitten door de lockdown maakte het niet veel beter. Maar ik heb wel aan mezelf kunnen werken. Ook ben ik heel veel bij Kliksafe geweest. En daar heb ik gelukkig plezier uit mogen halen in deze toch wel vervelende tijd. Maar iedereen maakt de coronapandemie mee op zijn eigen manier, en dus heeft iedereen er ook op zijn eigen manier last van.

Kom je na het afronden van je studie ook bij Kliksafe werken?

Ik hoop het! Ik zie mij echt nog heel lang bij Kliksafe werken. Ik heb het zo naar mijn zin, ik vind het werken echt geweldig. Maar ik hoop dan wel een andere functie te krijgen dan flexer.

Wil je iets tegen onze klanten zeggen?

Zeker. “Het is mij een groot plezier om jullie te mogen helpen. Ik doe mijn werk met liefde en probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen. Dat is bij de een anders dan bij de ander. Dat maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend. Ik streef ernaar dat aan het eind van een gesprek de klant vindt dat hij/zij goed is geholpen en dat hij/zij zich ook gehoord voelt.”

PS Klant: heb jij een vraag aan Thomas? Laat je bericht hieronder achter.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: