Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Dit is… David

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 26 oktober 2023

Voordat ik David (19) interview, moet hij eerst even een broodje uitzoeken. Het is namelijk donderdag en dat betekent: een broodje 🥯 in de kantine. David gaat voor een bruin broodje tartaar, en kan nu rustig met mij praten. Alhoewel, rustig ;-)? Hij praat graag, snel, enthousiast en veel.

Wat doe je bij Kliksafe?

“Sinds februari dit jaar ben ik in dienst bij Kliksafe. Ik begon als flexer service & support op het klantcontactcentrum. Dat betekent dat ik ’s avonds en op zaterdag klanten help met technische vragen of problemen – per telefoon en mail.”

David is student. Na de middelbare school begon hij aan de opleiding HBO Social work, maar dat viel hem tegen en na een jaar stopte hij daarmee. Hij genoot wel erg van zijn bijbaan in de groentekraam op de markt, en wilde graag iets met klantcontact. Daarom koos hij voor de opleiding Junior accountmanager. Dat is een MBO-studie van 3 jaar; dit is zijn derde jaar.

Stage op verkoop

“Sinds een paar weken loop ik stage bij Kliksafe. Ook op het klantcontactcentrum, maar nu op de afdeling verkoop. Daar zit ik 2 dagen in de week, tot eind mei. De andere 3 dagen heb ik school. Dat is een mooie combinatie; in de praktijk brengen wat je leert, en dingen waar ik tegenaan loop bij Kliksafe, kan ik op school bespreken.”

Hoe ziet je stage eruit?

“Ik ben bezig met een marktonderzoek voor glasvezel – om te kijken waar onze kansen liggen in Nederland, waar onze marktpotentie ligt en waar we kunnen doorgroeien. Andere taken zijn: een accountplan aanmaken, en het afhandelen van klantvragen en klachten.

Mijn stage is alleen ’s morgens, ’s middags werk ik op verkoop. Daar help ik klanten met de aankoop van internet, met bijvoorbeeld een upgrade naar een hogere snelheid, of ik geef advies over onze producten. Ik ben inmiddels wel een beetje een allrounder, want als ik op zaterdag en ‘s avonds werk, word ik nog ingeroosterd op service & support. Ook beantwoord ik telefoontjes van orderdesk, als dat nodig is.

Het mooie van het werk is de combinatie van techniek en klantcontact. Nu staat bij mij het contact met de klant wel bovenaan! En eerlijk gezegd, de echte ‘diepere’ techniek is niet echt mijn sterkste kant, dan behandel ik liever orderdeskvragen.”

Wat is er zo mooi aan klantcontact?

“Contact met de klant is gewoon het allerleukste. Jezelf inzetten om een klant een goed gevoel te geven, namens het bedrijf. Je bent het visitekaartje van het bedrijf, dat is toch gaaf! Mensen blij maken met een goede keuze. Een extra stapje zetten voor de klant, dat is wat ik het liefst doe. Als zij blij zijn, ben ik dat ook.”

David is zelf dan ook echt een blijhoofd. Zo wordt hij omschreven door een collega: David is een nieuwe jonge collega en een echte verkoper. Hij praat hard en duidelijk en weet je inderdaad (stopwoordje van ‘m) te overtuigen waarom je toch echt voor Kliksafe of Qustodio moet kiezen. Hij is enthousiast in alles wat hij doet. Hij straalt plezier uit en dat is voor collega’s altijd fijn! Op de Familiedagen was hij elke dag in de stand, en maakte hij heel wat kinderen blij met een vliegensvluginternet-vliegtuigje, die hij zelf ook moeilijk kon laten liggen… Menig door hem gefinetuned exemplaar koos vanuit zijn handen het luchtruim.

Wat vind je van Kliksafe?

“Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Kliksafe. Op sociaal gebied zijn er veel leeftijdsgenoten, ook flexers, dat is gezellig. Met de rest is het ook leuk hoor ;-), maar wij -studenten- trekken wel echt naar elkaar toe. Er hangt een goede sfeer bij Kliksafe. Het is niet saai of te serieus, maar gewoon een luchtige sfeer.” PS Wij hebben trouwens een heel artikel gewijd aan dat sfeertje.

Hobby’s

Heb je hobby’s? David: “Ja! Ik lees heel graag. Het liefst filosofie of psychologie. Ik zou ook wel alles willen lezen over biologie, bijvoorbeeld over planten die in het wild groeien. Maar ik heb natuurlijk ook mijn studie, dus dat lukt niet allemaal. Begin van de week probeer ik zoveel mogelijk voor school te doen. Naast lezen ben ik ook dol op weggaan. Weggaan? Ja, in het weekend vooral. Dan gaan we met kameraden, ook allemaal studenten, erop uit – op avontuur.

Geel racemonster

We zoeken een leuke plek en rijden er heen, of we gaan gewoon rijden en zien wel waar we komen. Wat een heel leuk plekje is, is Tolkamer – aan de Rijn. Blokzijl is ook favoriet, dat ligt bij de Weerribben. Ik heb zelf een auto… een geel racemonster, en ik rij heel graag. Soms kom je zomaar ergens in contact met mensen. Voorheen reisde ik veel met het OV, ook vaak zomaar ergens naar toe. Een keer was ik bij het Naardermeer en daar raakte ik aan de praat met een eenzame vogelaar. Dat was zomaar een geweldige ontmoeting. We liepen samen rond het Naardermeer en hij vertelde van alles over de natuur daar. Prachtig. We zagen zelfs een zeearend!

Als we ergens zijn en ik zie een kringloopwinkel, loop ik er ook altijd even binnen. Je kan tenslotte altijd mooie boeken aantreffen, of cd’s.”

Waarom zou je Kliksafe nemen?

“Kliksafe is goed voor iedereen. Misschien leeft het beeld dat je christelijk moet zijn om gefilterd internet te hebben. Ik denk dat dat helemaal niet zo is. Iedereen kan Kliksafe nemen. Ook is het niet alleen voor mensen met kinderen; je beschermt er toch ook jezelf mee? Je kijkt als volwassene andere dingen dan kinderen, maar uiteindelijk moet je allemaal beschermd worden tegen bijvoorbeeld phishing of criminele praktijken. En als je bedenkt dat internet voor een enorm deel uit porno bestaat, is het toch best prettig dat Kliksafe er is?

Dus mijn advies is aan iedereen: mensen, stap over op Kliksafe.”

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.