Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Dit is… Sander

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 30 maart 2023

Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: HBO-ICT Infrastructuur, Ontwerp en Beveiliging
Woonplaats: Nunspeet

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als een echte techneut. Ik vind het leuk een technisch probleem tot de bodem uit te zoeken en de best passende oplossing te vinden. Ik ben een serieus en rustig persoon met droge humor.

Vinden collega’s dat ook? Even vragen.

“Sander is een stille kracht. Heel goed in de techniek en achtergronden van de digitale wereld. Volgens mij een absolute aanwinst voor Kliksafe, mede door zijn opleiding en mogelijkheden om ons mooie bedrijf verder te professionaliseren op het gebied van online veiligheid”.

Wat doe je bij Kliksafe?

Ik ben intussen 5 jaar werkzaam als medewerker op de afdeling Service & Support van Kliksafe. Hier help ik klanten met technische vragen rondom internet, telefonie, mail en het filter. Ik ben begonnen als flexer (wat ik iedereen kan aanraden!) en ben na mijn afstuderen in vaste dienst gekomen. Nu werk ik 5 dagen in de week op deze afdeling.

Hoe vind je je werk?

Ik vind mijn werk leuk en uitdagend. Er zijn vragen die vaak terugkomen. Die vragen kun je inmiddels dromen ;-). De meeste vragen gaan denk ik over wifi. Dat is best een lastig onderwerp voor klanten. Vraagje tussendoor van mij (red.): Heb je dan ook een advies dat je veelvuldig geeft? Jazeker! De oplossing is bijna altijd het advies om een repeater aan te schaffen. Daar zijn de meeste klanten meegeholpen. En gelijk nóg een handige tip voor de lezer: met deze FRITZ!App kun je zien waar je wifi snel en minder snel is. Ook geeft de app advies waar je een repeater zou moeten hangen om snelle wifi te hebben. Dat over wifi ;-). Toch komen er gelukkig ook regelmatig uitdagende technische vragen binnen die geen standaardoplossing hebben. Deze uitzoekklussen houden het werk leuk en uitdagend.

Welke studie heb je gedaan?

Ik deed de opleiding HBO-ICT Infrastructure, Design & Security. Een opleiding die zich richt op het ontwerpen van netwerken en beveiligingsoplossingen. In augustus heb ik deze opleiding afgerond. Sinds dit jaar ben ik in vaste dienst bij Kliksafe.

 Kon je je studie combineren met Kliksafe?

Toen ik nog studeerde, kon ik het werk bij Kliksafe eenvoudig combineren met mijn studie door een aantal avonden in de week en af en toe een zaterdag te werken. Het voordeel is dat Kliksafe hier heel makkelijk in is en graag het gesprek aangaat om te kijken wat de beste oplossing voor iedereen is.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om aan elektrische apparaten en in het bijzonder computers, te knutselen. Denk aan een radio repareren of een computer nakijken. Daarnaast ben ik gek op bordspelletjes. Ik kan mij uren vermaken met tactische spellen zoals Catan en Carcassonne.

Je bent toch ook gek van slimme apparaten?

Inderdaad doe ik veel met slimme apparaten. Thuis probeer ik zo veel mogelijk dingen te automatiseren. Denk aan verlichting die automatisch aangaat als je de ruimte ingaat, en uitgaat als je wegloopt. Of een automatische melding als een systeem in huis stopt met werken. Allerlei kleine dingen die het leven net iets makkelijker maken.

Wat vind je van online veiligheid?

Vanuit mijn opleiding en werk kom ik veel in aanraking met de minder veilige kant van  internet. Denk aan computervirussen, hackers of simpelweg ongewenste websites. Je hoeft geen hele gekke dingen te doen om hiermee in aanraking te komen. Als je een wat actievere internetgebruiker bent, zul je vroeg of laat een van deze dingen tegenkomen. Daarom is online veiligheid juist zo belangrijk. Het filter van Kliksafe houdt veel van deze zaken standaard tegen. Daarom is het filter er niet alleen voor gezinnen met kinderen, maar zeker ook voor ‘gewone’ gebruikers. Waterdicht is het natuurlijk nooit, maar hoe meer van deze schadelijke dingen vooraf worden geblokkeerd, hoe beter.

Hoe is de sfeer bij Kliksafe?

De sfeer is een grote reden waardoor ik heb besloten voor vast bij Kliksafe te komen werken. Er hangt een gemoedelijke sfeer. We gaan hier informeel en gezellig met elkaar om. Je weet wat je aan je collega’s hebt en alles is bespreekbaar.

Bonusvraag: wat doe jij ’s morgens als eerste op je telefoon?

Als ik ’s morgens opsta, is het eerste wat ik doe: muziek aanzetten. Dit heb ik absoluut nodig om op gang te komen ;-). Vervolgens lees ik mijn mail en het nieuws. Vooral binnen de IT gebeurt er een hoop en is er elke morgen nieuws. Dit probeer ik voor een groot deel bij te houden. Hierbij maak ik gebruik van diensten die het nieuws uit de IT-sector dagelijks samenvatten in korte stukjes die ongeveer 5 minuten lezen zijn. Ben je in korte tijd toch aardig op de hoogte.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.