Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

De dag van… Robert

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 14 januari 2021

De dag van… Robert

Werkt bij Kliksafe sinds 1 december 2019
Afdeling: Bedrijfsbureau, Functie: business projectleider
Aantal werknemers: 4, inclusief Robert

Een interview op afstand met Robert: bescheiden, rustig, en rots in de branding voor zijn afdeling. We vragen hem wat hij doet (bij Kliksafe), wat hij deed (iets met bloed), en wat hij voor type is.

Wat is eigenlijk een bedrijfsbureau (beetje vage term wel)?

Ja, hopelijk doet het niet teveel denken aan Het Bureau van Voskuil, haha! Ik moet zeggen dat ik het eerst ook een beetje een oubollige term vond. Maar een bedrijfsbureau is doorgaans verantwoordelijk voor de planning en controle, en ondersteunt het management bij de bedrijfsvoering. Bij Kliksafe houdt het bedrijfsbureau zich bezig met applicatiebeheer en projectcoördinatie. Je zou kunnen zeggen dat wij ervoor zorgen dat alle bedrijfssoftware goed aansluit bij de behoeften van afdelingen, zodat zij daarmee hun werk kunnen doen. Zodat het klantcontactcentrum de klanten kan bedienen, de administratie de cijfers kan bijhouden en zo nog veel meer. Als interne leverancier is het bedrijfsbureau betrokken bij veel projecten.

En wat doe jij precies?

Ik ben teamleider, dus verantwoordelijk voor de afdeling en haar doelstellingen. Daarnaast vervul ik de functie van ‘business projectleider’. Wat inhoudt dat ik alle projecten coördineer met de diverse belanghebbenden binnen en buiten Kliksafe.

Hoe ziet een dag eruit, of is dat zó anders elke dag?

Een standaard werkdag is er inderdaad niet. Maar de dag begint vaak wel met een kop cappuccino en het doornemen van de agenda. Het eerstvolgende is vrijwel altijd het verwerken van de e-mail. Dat laatste is een gevaar om je er niet de hele dag door te laten afleiden. Er gaat geen dag voorbij of er zijn de nodige overleggen gepland. Met het eigen team, projectgroepen, collega’s, leveranciers etc. De overleggen vragen voorbereiding en leveren ook weer actiepunten op. En nog veel belangrijker: nagaan of het ook gebeurt ;-).
Tussen de middag houd ik tijd vrij voor de lunchpauze. Op kantoor in Nunspeet in de vorm van een lunchwandeling met verschillende collega’s, en als ik thuiswerk in Rijssen is het samen lunchen met het gezin. De dag kan verder bestaan uit het schrijven of beoordelen van projectplannen, evaluaties en voorstellen.

Wat is er anders, nu je thuis werkt?

Ik werk nu net een jaar bij Kliksafe, waarvan zeven maanden thuis. Dus goed beschouwd, heb ik inmiddels meer ervaring thuis dan op kantoor… Vooral anders is het contact houden met je team en collega’s. Even binnenlopen is er niet bij. Dat is best lastig voor mensen die nieuw zijn in een organisatie. Op kantoor krijg je zaken vanzelf in de wandelgangen mee en wordt het werk af en toe onderbroken door een koffiemoment, een leuke anekdote of een gezonde wandeling. Thuiswerken is wel heel efficiënt: je klikt zo van de ene naar de andere vergadering. En ondertussen blijf je op je stoel zitten... Wel lekker dat ik m’n reistijd nu een andere bestemming kan geven!

Thuiswerken is wel heel efficiënt: je klikt zo van de ene naar de andere vergadering.

Hoe denk je dat jouw teamgenoten jou zien?

En dat moet hier in de blog zeker… Maar ik denk dat ze mij wel zien als een betrokken iemand die er voor ze is, en die zich niet gek laat maken. Maar er zullen ook vast minpunten op te merken zijn - haha! Dat kan je dan beter aan de teamgenoten vragen.

En?

Dat doe ik dan ook, ik vraag het aan een teamgenoot: “Robert is een rustige teamleider die vertrouwt op de zelfstandigheid van z'n mensen. Hij heeft oog voor de persoon en staat klaar voor z’n team. Robert is iemand die tijd voor je heeft als het nodig is. Hij observeert de boel en weet al snel hoe dingen in elkaar steken.”

Wat vind je mooi aan je baan?

Je hebt goed zicht op de hele organisatie. Vrijwel alles wat er zakelijk speelt, krijg je mee. Kliksafe is qua organisatie overzichtelijk, je eigen inbreng is relatief groot. Er lopen momenteel prachtige projecten die het binnenkort mogelijk maken om de dienstverlening nog verder te verbeteren en uit te breiden. Last but not least, de missie van Kliksafe spreekt me als vader van jonge kinderen aan, dus leuk om van dichtbij onder de motorkap te kijken. En mee te werken aan diensten die helpen om veilig online te zijn.

Wat vind je mooi aan leidinggeven?

Dat je het vertrouwen krijgt om met een aantal mensen - met hun verschillende vaardigheden en karakters - een team te vormen. Door te luisteren en ruimte te geven, toch je afdelingsdoelen weten te bereiken en een goede sfeer te creëren.

Wat is jouw kracht, denk je?

Rustig blijven onder lastige omstandigheden en doelen niet uit het oog verliezen.

Hou je van veranderingen?

Er van houden is wat te sterk uitgedrukt. Niet veranderen om het veranderen, maar om dingen te verbeteren. Eigenlijk is elk project een verandering die een verbetering als doel heeft.  

Deed je hiervoor trouwens niet iets met bloed en DNA?

Iets met de klok en de klepel…? Ik werkte hiervoor bij een onderneming die zich bezighield met het bewaren van stamcellen uit navelstrengbloed, en het uitvoeren van genetische testen.

En dan denkt iedereen dat je dus in een witte jas in een laboratorium hebt gewerkt!

Niet dus. Ik was verantwoordelijk voor de internationale logistiek, dat vanuit Nederland werd georganiseerd. 365 dagen per jaar bloedspoed. De laatste jaren werden door reorganisaties steeds meer functies naar het buitenland verplaatst en ging ik projectmatiger werken met mensen uit verschillende vestigingen. Uiteindelijk werkte ik op een kantoor aan de Amsterdamse grachten. Erg leuk, maar qua afstand niet ideaal vanuit het mooie Twente. Nou ja, de rest is historie.

Wat is jouw passie in het leven (niet-werkgerelateerd)?

De lastigste vraag in dit interview. Ik vind een passie zo groot klinken. Ik heb een brede interesse en weet van veel dingen een beetje. Als ik passie mag omschrijven als iets wat je energie en een glimlach geeft, dan is dat vooral het genieten van de natuur om je heen. Dat hoeft helemaal niet groots, als je er maar oog voor hebt. Waarnemen van vogels in je tuin, maar bijvoorbeeld ook met de mountainbike door het bos toeren. En gedurende het jaar de seizoenen zien wisselen, geweldig.

Wat zijn je ambities bij Kliksafe?

Het verder ontwikkelen van de afdeling en persoonlijk verder bekwamen in projectmanagement.

Wat vind je van Kliksafe als bedrijf om bij te werken?

Een bedrijf dat veel aandacht heeft voor haar personeel en daarin investeert.

 

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: