Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Kliksafe Class

Kliksafe heeft verschillende oplossingen binnen Kliksafe Class die ingezet kunnen worden en zijn door elkaar heen te gebruiken.

 

Wat is Kliksafe Class?

Goed onderwijs vraagt om een optimale leeromgeving, die vertrouwd en veilig is. Het gebruik van internet heeft hier grote invloed op. Internet is onmisbaar in het onderwijs. Het vraagt de nodige aandacht om kinderen bewust te maken van online risico’s en ze te leren om gevaren te signaleren. Leerlingen moeten vaardigheden aanleren, om internet doeltreffend en veilig te gebruiken.

Kliksafe Class is een goede oplossing om bewust online te zijn. Voor een bewust gebruik van internet moet er ruimte zijn om dingen te ontdekken, en om te leren hoe je er mee omgaat. Deze ontdekkingsreis is voor elk kind verschillend. Goede begeleiding hierin is belangrijk. Erover praten misschien nog wel belangrijker. En dat is waarin Kliksafe Class de school kan helpen. Met Kliksafe Class krijgt de school informatie die nodig is om het gesprek aan te gaan en de kinderen aandacht te geven.

Door aandacht te geven aan wat kinderen nodig hebben, zullen ze zich beter ontwikkelen. Hoe meer focus je kan aanbrengen, hoe beter je het gesprek kunt voeren en hoe dichter je bij de leefwereld van het kind komt. Kliksafe Class geeft instant-meldingen bij incidenten. Dankzij zulke meldingen kun je dieper inzoomen op de situatie, doormiddel van rapportages. Door deze informatie kun je kinderen goed begeleiden bij het bewust online zijn, en hen helpen om een volgende keer een andere, goede keuze te maken.

Kaders stellen

Door kaders te stellen voor het mediagebruik, creëer je een veilige en vertrouwde omgeving waarin een kind dingen kan ontdekken. Deze kaders worden toegepast door filtering en zijn per groep anders in te stellen. Door het bewustwordingsproces en de vertrouwde basis is het kind veilig online. Bewust online zijn, kun je toepassen in de klas. Door ons filter slim in te zetten, krijgt u meer controle en aandacht in de klas. Als school kunt u ervoor kiezen om internet te laten aansluiten op uw lesprogramma’s. Dat betekent bijvoorbeeld dat kinderen niet op YouTube kunnen, als er aandacht en focus nodig is in de klas. Als school kunt u dit zelf invullen en aangeven wat het beste bij u past.

Meer weten?

Weten hoe Kliksafe Class binnen uw organisatie past?

Neem contact op